Plameny ohlášené v půl páté, k jejichž zvládnutí se postupně sjely profesionální jednotky nejen ze Strašnic, ale také z centrály, Petřin, Holešovic, Chodova a Modřan, vybavené i výškovou technikou, a vozy dobrovolných sborů z Horních Měcholup, Dolních Měcholup, Běchovic a Klánovic, se podařilo vpodvečer dostat pod kontrolu a během večera zcela zlikvidovat; plameny hasiči ulévali pomocí pěti vodních proudů.

V úvodní fázi zásahu, kdy se zřítila konstrukce střechy budovy, se jeden ze zasahujících mužů lehce popálil. Naštěstí nešlo o nic závažného; po ošetření se opět postavil po bok kolegů.

V úvodní fázi zásahu, kdy se zřítila konstrukce střechy budovy, se jeden ze zasahujících mužů lehce popálil. Vysloužilý přízemní objekt o rozměrech 35×15 metrů údajně sloužil jako útočiště bezdomovcům. Zda řádění nepřehlédnutelných a silně dýmajících plamenů mělo souvislost právě s jejich pobytem, by mělo ukázat další šetření. Kvůli náročnosti zásahu a nevyhovujícím podmínkám se specialisté vydali na obhlídku požářiště až v neděli; výsledky došetření budou známy až později. Způsobená škoda je zřejmě minimální, i když požár budovu zcela zničil. Jednalo se totiž o objekt v demolici.