„Zásah probíhal v dýchací technice a pomocí vysokotlakého vodního proudu,“ konstatovala Kateřina Suchánská z centrály pražských hasičů. „Po uhašení hasiči na odvětrání prostoru použili přetlakovou ventilaci,“ doplnila s tím, že požár nejenom poznamenal vnější vzhled obchodu. Kouř zničil i jeho vybavení. Proč začalo hořet, zůstává předmětem šetření.

Požár vraku.
KRIMI MIX: Požár bezcenného vraku poničil i sousední auto

Řízení se zákazem šofér přiznat nechtělVýmluvou, že řidičák mu „někde vypadl", nepřesvědčil pražské strážníky 59letý řidič, kterého autohlídka sledující dění na Vysočanské ulici zastavila kvůli porušení zákazu vjezdu. Ukázalo se však, že postrádaný řidičský průkaz lze snadno vystopovat – dotyčnému byl totiž uložen zákaz řízení. V pondělí o tom informovala vedoucí sekretariátu ředitele městské policie, když připomněla událost z počátku víkendu. Ta je dodnes aktuální pro policisty – zahájili totiž stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Požár bytu
KRIMI MIX: Požár bytu spolykal sto tisíc korun

Střet s vlakem žena nepřežila, provoz byl omezenTragické následky měl v pondělí dopoledne střet českobudějovického rychlíku Nežárka s ženou, která zemřela v kolejišti u zastávky Praha-Strašnice. V úseku mezi nádražími ve Vršovicích a v Hostivaři byl následně zastaven provoz a vlaky jezdily odklonem přes Libeň. Zprovoznit alespoň jednu kolej dvoukolejné trati ve směru na Benešov se podařilo 50 minut po poledni, kdy se na svou pravidelnou trasu vrátily vlaky ve směru jízdy na Strančice. Po půl druhé se podařilo obnovit provoz v plném rozsahu. V podobných případech patří v Praze ke standardním opatřením, že cestující mohou s vlakovou jízdenkou přestoupit také do prostředků městské hromadné dopravy. Okolnosti střetu zůstávají předmětem šetření policie. Prvotní poznatky naznačují, že se nemuselo jednat o nehodu; mohlo jít o důsledek sebevražedného úmyslu.