Událost na Lehovci je jiná svým charakterem, příčinou i dosahem. Tamější trafačku v Kukelské ulici vyřadil asi tři čtvrtě hodiny před polednem z činnosti elektrický výboj – načež na několik desítek minut zůstali bez dodávek proudu nejen odběratelé v bezprostředním okolí, ale také v části Černého Mostu, v Hloubětíně a v Satalicích. Za poruchu, která trafostanici „odstřelila", může závada na koncovce jednoho z kabelů. Místa zásobovaná elektřinou z porouchané trafačky energetici přepojili na jiné zdroje.

Na místě zasahovali hasiči, ukázalo se ale, rozvodné zařízení požár nepostihl. Byť po zkratu skutečně v objektu vycházel kouř. Hasit plameny tak nebylo třeba; postačilo odvětrání prostor a ochlazení místa zahoření. Kriminalisté, kteří zkoumali okolnosti události, potvrdili, že za vším stojí technická závada a nikoli zavinění konkrétní osoby.

To, že zde došlo k poruše jen několik hodin po výbuchu a následném požáru v obří trafostanici České energetické přenosové soustavy mezi Kunraticemi a Šeberovem, je podle odborníků pouze shoda náhod. Nelze tedy říci, že by obě události mělo na svědomí aktuální mimořádně parné počasí. Vedro nicméně skutečně mohlo mít podíl na nehodě v kunratické trafostanici energetického uzlu Chodov, kde zřejmě „odešla" takzvaná přechodka – izolant, kterým prochází vodič do transformátoru. Přesnou příčinu ale technici odhalí až po důkladném prozkoumání celého zničeného transformátoru.