Plameny, které hasiči zasahující v dýchací technice zdolali během necelé hodiny, zachvátily plochu o rozloze 6×3 metry – kouř však pronikl do celé budovy. Příčina požáru zůstává v šetření; dopoledne hasiči na požářišti odebrali vzorky, které budou podrobeny dalším analýzám. Způsobené škody se předběžně odhadují na 800 tisíc korun, uvedl Martin Kavka z centrály pražských hasičů

Požár dodávky.
Požár dodávky poznamenal i dvě auta v okolí

Letní apokalypsa

Ještě v dobré paměti je obří požár, který na Barrandově řádil loni 26. srpna. Hořící kulisy představující středověkou Paříž tehdy hasily jednotky z celé Prahy – přičemž do likvidace plamenů se tehdy zapojily také vrtulník a vodní děla policie. Dekorace za desítky milionů korun pro seriál Knightfall musely být postaveny znovu.

Prošetřování, za jakých okolností vyšlehly plameny, se v tomto případě protáhlo na měsíce. Policisté věc kvalifikovali jako podezření ze spáchání zločinu obecného ohrožení z nedbalosti. Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že skutek spáchán byl – avšak dopustila se ho neznámá osoba, a tak není koho stíhat. „Koncem května případ odložili s tím, že se nepodařilo zjistit konkrétního pachatele," řekla v pondělí Deníku mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Požár střechy restaurace Havana.
Cena za nedbalost v kuchyni: 300 tisíc korun

Nedbalost kuřáka?

V rámci rozkrývání kauzy kriminalisté spolupracující se specialisty hasičů stanovili několik vyšetřovacích verzí – a nakonec se přiklonili k variantě, že požár měla na svědomí nedbalost některé z osob pracujících na místě. Nejspíš při kouření; jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru se jeví odložený nedopalek, připomněla v pondělí Zoulová. „Nebyla zjištěna žádná skutečnost, která by nasvědčovala úmyslnému zapálení," konstatovala.

Ilustrační foto
KRIMI MIX: Auto vážně zranilo muže s dítětem