Na místo ve firemním areálu u ulice Ke Zvoli, kde volně parkovalo několik vozů značek Porsche a Mercedes-Benz, ale i auta dalších značek, byli hasiči přivoláni čtvrt hodiny před čtvrtou ranní, informovala v neděli mluvčí Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje Tereza Fliegerová.

Hasičské jednotky (k ohni byli vysláni profesionálové z Jílového a členové místního dobrovolného sboru) již při příjezdu viděly, že jedno z vozidel je už jednom ohni – a na vedle stojící auto se požár stěhuje. Jejich zničení či poškození tak už nebylo možné zabránit. K samotnému zdolání plamenů stačilo při zásahu v dýchací technice použít jeden vodní proud. „Požár byl pod kontrolou za necelých deset minut od zahájení hasebních prací,“ konstatovala Fliegerová.

U Sulic na Benešovsku sjel autobus z krajnice.
Autobus u Prahy zůstal viset na krajnici. Uvězněného řidiče vyprostili hasiči

„Proč k požáru došlo, zjišťuje kromě hasičského vyšetřovatele také Policie ČR,“ konstatovala dále. Připomněla, že do vyšetřování příčiny se zapojil také psovod se psem, který je cvičený na vyhledáváni stop po použití hořlavin. Tito psi jsou zpravidla využíváni v případech, kdy je žádoucí prověřit, zda nejde o dílo žháře, který požár založil úmyslně.