V osm večer byli přivoláni do areálu Koh-i-nooru, kde vzplála střecha objektu galvanovny. Zaměstnanci stačili včas odejít a nikomu se nic nestalo při požáru ani během jeho likvidace – nicméně hasiči od počátku věděli, že v budově má být skladováno sto litrů kyseliny chlorovodíkové – nebezpečných látek ovšem bylo na místě víc. Bylo se tedy třeba zaměřit nejenom na samotnou likvidaci plamenů, ale i na opatření zamezující možnému úniku chemikálií.

„Požár zasáhl vnitřní prostor zinkovny na ploše 10 krát pět metrů a vzduchotechnikou se šířil na střechu objektu," upřesnila mluvčí. V budově bylo uloženo asi 100 litrů kyseliny chlorovodíkové. Chemikálie podle mluvčí neunikly do vzduchu ani do kanalizace. Příčinu vzniku požáru hasiči vyšetřují.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních a několik jednotek dobrovolných hasičů. Krátce před 21.00 hod. hasiči odjížděli.

Příčina vzniku požáru zůstává v šetření; v pátek se na místo vydali specialisté policie v doprovodu expertů z Technického ústavu požární ochrany. Prozatím bylo zjištěno, že požár vznikl právě v zinkovně, kde zasáhl plochu o rozměrech 10×5 metrů; vzduchotechnikou se pak plameny šířily na střechu objektu.

Čtěte také: V Koh-i-Nooru hořela střecha. Na místě zasahovaly desítky hasičů