Co a kde se stalo, zjistili hasiči poměrně rychle: v jednom z bytů hořely potraviny na elektrickém vařiči. Nezůstalo však jen u spáleného hrnce! „Požár se od vařiče vertikálně šířil přes těleso digestoře do prostoru společného odvětrání ventilace," uvedl Martin Kavka z centrály pražských hasičů. „Před příjezdem hasičů se požár snažil likvidovat uživatel bytové jednotky pomocí práškového hasicího přístroje, proto byl předán k preventivní lékařské prohlídce do vozidla záchranné služby," připomněl.

Likvidace požáru nebyla jednoduchá

Ani pro hasiče nebyla likvidace požáru jednoduchá. Část ventilace museli rozebrat, aby se dostali ke skrytým ohniskům hoření.

Nakonec ale nejsou následky dramatické – alespoň z pohledu způsobené škody. Ta byla odhadnuta na 20 tisíc korun – a uchráněné hodnoty dosahují 300 tisíc. „Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při přípravě potravin," konstatoval Kavka.