„Jde o nelegální skládku u tamější zahrádkářské kolonie," upřesnil policista Jan Daněk. Zásah záchranářů ani omezení dopravy si oheň nevyžádal.

Celkem se do zásahu zapojilo více než půl stovky hasičů. „K likvidaci požáru vyjely jednotky ze stanic v Holešovicích, Strašnicích a Satalicích," řekla Adamcová Deníku po půl páté. Povoláni byli podle jejích slov také chemici z Petřin, aby měřili koncentraci škodlivin v ovzduší. Překročení nejvyšších přípustných hodnot ale nenaměřili, v místech vzdálenějších od požářiště tudíž nebyl důvod k vážným obavám. Černý dým pocházel z hořících pneumatik a autosedaček, které se na skládce nacházely společně s dalšími automobilovými součástkami.

Oheň se podařilo zlikvidovat dřív, než se podle rozsahu požáru zprvu zdálo: za necelé dvě hodiny. Krátce před 18. hodinou se zasahující jednotky již začínaly vracet na základny. Na místě zůstalo jen jedno družstvo, aby zajišťovalo rozhrabování ohniště a dohašování. Postaráno o práci má až do noci.

K okolnostem vzniku požáru se hasiči ani policisté zatím nemohou vyjádřit. Zjišťovat jeho příčinu začnou až poté, co požářiště vychladne. Potěšující zpráva je, že nikdo nebyl zraněn. Na místo byl nicméně přivolán technik veterinární záchranné služby. Dýmu se totiž nadýchal pes přivázaný u nedaleké chatky. Naštěstí zasáhli policisté a zvíře ze zakouřeného prostoru vyvedli, takže odborného zákroku nebylo zapotřebí. Stačilo jen zkontrolovat jeho stav.