Týmy v dýchací technice zasazující se dvěma hadicemi dostaly oheň pod kontrolu během čtvrthodiny. Po lokalizaci požáru došlo na dohašování ohnisek a rozebírání konstrukcí, připomněl Martin Kavka z centrály hasičů. „V chatce byla nalezena propan-butanová láhev," konstatoval. Poznamenal také, že pro doplňování vody do cisteren bylo nasazeno plovoucí čerpadlo od nedalekého přírodního zdroje vody.

Nedojel senior z Moravy omylem až do Prahy?Pohřešovaného seniora policisté hledají především na jihu Moravy – nicméně s žádostí o případnou pomoc se Ivana Nguyenová z policejního prezidia obrátila i na všímavé lidi v Praze. Čtyřiasedmdesá¬tiletý muž bydlící v obci Božice na Znojemsku mohl snadno docestovat až do metropole, třebaže to původně neměl v úmyslu. V sobotu odcházel z domova s tím, že míní odjet do svého rodiště v obci Ráječko u Blanska.
Kde muž, který podle Nguyenové má diagnostikovanou rozvíjející se Alzheimerovu chorobu, pobývá nyní, nikdo netuší. „Do současné doby o sobě nepodal žádnou zprávu. Prováděná opatření včetně pátrací akce s použitím vrtulníku, šetření u rodiny, šetření v místě současného pobytu i na okrese Blansko jsou negativní," konstatovala policistka. Žádný výsledek podle jejích slov nepřinesla ani prověrka zdravotnických zařízení ve Znojmě, Blansku a Brně.
Policisté předpokládají, že pohřešovaný mohl nastoupit do autobusu nebo vlaku a odjet neznámo kam. A mají za to, že by mu bylo třeba nabídnout pomoc. Jakékoli informace o obézním muži vysokém asi 170 cm, jehož popis připomíná šedé rovné vlasy, šedé vousy a modré oči, je možno předat policii prostřednictvím linky 158.
Pohřešovaný senior. Zdroj: Policie ČR 

Čtěte také: Kdo si vzpomene na bouračku z loňského května?