Přesně v 16.16 vyjely k ohni v ulici Na Košince čtyři jednotky hasičů – ze stanic v Holešovicích, Strašnicích, Krče i z centrály. Hasily uskladněný papír, přičemž zkrotit oheň se podařilo deset minut před pátou – a následně ještě bylo třeba rozebrat část střešní krytiny a prostor haly odvětrat. Za jakých okolností požár vzplanul, zůstává předmětem šetření.

Nehoda kamionu. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Havárie kamionu zatarasila Pražský okruh

V bytě, kde hořelo, spaly matka a tři dětiDo bytu, ve kterém hořelo, se sice strážníci neprokopali, přesto jejich úsilí pomohlo zabránit velké tragédii. Stalo se to v noci na pátek, kdy byla autohlídka městské policie z Prahy 12 vyslána k panelovému domu ve Vnoučkově ulici na sídlišti Kamýk. Krátce po půlnoci se valil hustý bílý dým z bytu, ve kterém podle sousedky, která hlídku přivolala, žijí i tři děti. Nikdo ale neotevírá, i když hodně zhurta bušila na dveře! Strážníci přivolali hasiče i policisty – a sami šli do akce. Rozhodli se vykopnout dveře, aby lidem uvnitř mohli pomoci. Ale ouha: ani po několika pokusech bezpečnostní dveře s vícebodovým zamykáním nepovolily. Rány naštěstí vzbudily ženu spící uvnitř, která dveře otevřela – a matku i se třemi menšími dětmi odvedli strážníci do bezpečí. Pak uhasili požár, který zjevně vznikl od hrnce zapomenutého na plynovém sporáku, a otevřeli všechna okna. Následně se objevili hasiči, policisté i záchranáři.

Požár v opuštěné hale.
KRIMI MIX: V hale obývané bezdomovci hořely odpadky

Požár auta zablokoval průjezd po Jižní spojceNeprůjezdná Jižní spojka směrem od lanového mostu k Černému Mostu – a také hmotná škoda vyčíslená na sto tisíc korun. Takové následky měla technická závada, v jejímž důsledku zachvátily jedoucí auto plameny. Před půl osmou večer tak na lanový most vyjeli hasiči ze Strašnic. Plameny zlikvidovali vysokotlakou vodou za použití dýchací techniky – po dobu zásahu ovšem zůstaly v místě události neprůjezdné všechny tři jízdní pruhy.