Provoz již fungující části obchodného centra požár neomezil. Zaměstnal ale hasiče hned ze čtyř stanic profesionálů. K ohni nejprve vyjely týmy nejen ze základny na Chodově, ale také ze Strašnic a z centrály v Sokolské; na pomoc pak ještě dorazili hasiči ze Strašnic. Příčina požáru zůstává zatím v šetření.

Naháč poškodil blatník auta.
KRIMI MIX: Za naháčem se strážníci hnali od rybníka k potoku

Odlétající jiskry zapálily vzduchotechnikuNaštěstí jen menší škodu přinesl požár, k němuž se v úterý sjeli do Novodvorské ulice hasiči ze stanic v Mořanech, Krči i na Chodově. V panelovém domě hořely nečistoty ve vzduchotechnice. Hasičům zasahujícím v dýchací technice se oheň podařilo zlikvidovat jedním vodním proudem. Pak se postarali i o odvětrání domu. Nikomu se nic nestalo, ani způsobená hmotná škoda naštěstí není vysoká. Požár měla na svědomí nedbalost při práci s rozbrušovačkou.

Požár vzduchotechniky. Zdroj: HZS Praha/ Roman Půta

Dva mosty poničené povodní nahradily zbrusu novéHned dva nové mosty na silnici druhé třídy na Praze-východ začaly sloužit veřejnosti. Na trase Kamenice–Čakovice bylo otevřeno opravené přemostění na krajské komunikaci číslo 107. Oba mosty poničila povodeň v roce 2013. Byly pak strženy – a po celkové demolici následovala od loňského září stavba nových přemostění. Náklady na jejich vybudování se vyšplhaly k 11,5 milionu korun.

U nehody zasahoval vrtulník.
KRIMI MIX: Ke střetu nákladního auta s osobním letěl i vrtulník

Při požáru auta začali s hašením strážníciZkrotit požár auta ještě před příjezdem hasičů se podařilo strážníkům z Prahy 7. V úterý v noci byli přivoláni do Čechovy ulice, kde hořelo auto. Hrozilo navíc, že se šlehající plameny přenesou i na další zaparkované vozy. Hlídka se proto pustila do boje s ohněm pomocí hasicího přístroje. Když dorazili hasiči, z auta ještě stoupal dým; vůz tedy dohasili. Okolnosti vzniku požáru zkoumají policisté.

Parkoviště. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Na veřejném parkovišti vybírala dvojice poplatky

Policejní těžkooděnci oživovali muže na nádražíÚspěšný boj o záchranu života svedli policisté ze speciální pořádkové jednotky pražské policie – tedy známí těžkooděnci – sloužící na hlavním nádraží. Tři hodiny po úterním poledni oživovali muže, který zkolaboval. Úspěšně! Třiasedmdesátiletý muž zkolaboval přímo na nástupišti. Jan Daněk z ředitelství pražské policie. Nereagoval na podněty a podle Daňkových slov nemohl dýchat. Policisté proto začali s oživováním – a zhruba po deseti minutách se muž probral. Vysvětloval pak, že se dlouhodobě léčí se srdcem a je po operaci. Následně dorazili záchranáři a pacienta odvezli do nemocnice.

Pošta zůstala zavřená kvůli podezřelé obálceNa hodinu zůstala ve středu dopoledne uzavřena pobočka pošty v Hostivaři. Po osmé ranní byli do provozovny přivoláni nejen policisté, ale také hasiči, aby zajistili podezřelou obálku. Ve spolupráci s epidemioložkou zásilku uzavřeli do speciálního obalu a předali ji chemikům k dalšímu zkoumání.

Resuscitace.
KRIMI MIX: Muže vrátily do života až výboje defibrilátoru

Bezdomovce napadli dva muži, utrpěl vážná zraněníVážná zranění utrpěl 43letý bezdomovec, kterého s nebývalou surovostí napadli dva muži. V pravé poledne na něj zaútočili v parku na Žižkově náměstí. Podrobnosti o zákroku strážníků z Prahy 3, kteří na místě zasahovali již v pátek, zveřejnila ve středu městská policie. Podle jejích informací byla hlídka přivolána s tím, že agresoři oběť mlátí pěstí a kopou do břicha.
Na místě strážníci skutečně našli muže ležícího v křoví, který krvácel z obličeje a z úst, měl vyražené zuby, velmi obtížně komunikoval a stěžoval si na bolesti. Ukazoval na nedalekou lavičku, kde seděli dva muži a žena. To jsou prý oni; ti, kteří mu zranění způsobili. „Čtyřiatřicetiletá žena měla vyvolat mezi muži konflikt, ti pak napadli bezdomovce. Jeden z mužů ho povalil na zem, druhý nešetřil údery pěstmi do obličeje a kopanci do břicha a hrudi," přiblížila vývoj událostí Irena Seifertová z centrály městské policie. S dodatkem, že útok ustal až ve chvíli, kdy se přiblížila hlídka strážníků. „Útočníci ve věku 47 a 41 let nenápadně usedli vedle na lavičku," konstatovala. Zraněného bezdomovce odvezla sanitka do nemocnice, Podezřelé z místa odvezli přivolaní policisté. Ti se krvavým incidentem nadále zabývají.

U nehody zasahoval vrtulník.
KRIMI MIX: Ke střetu nákladního auta s osobním letěl i vrtulník