Podařilo se zachránit dvě ženy, které hasiči pracující v dýchací technice dostali ven s pomocí vyváděcích masek, psa a kočku. O pacientky se následně postarali záchranáři, zvířata prohlédl přivolaný veterinář.

Noční požár zničil čtyři auta
Noční požár zničil čtyři auta

Požár způsobila technická závada elektrospotřebiče

Požár, který měla na svědomí technická závada elektrospotřebiče, napáchal škody odhadované na 1,5 milionu korun. V zasaženém bytě zničil veškeré vybavení, kouř silně poznamenal malbu sten i stropů v bytech nad požárem. Postiženým rodinám zajistila náhradní ubytování radnice Prahy 8.
Už je to ale pěkných pár pátků – o 45letém Davidu J. naposledy detektivové slyšeli v polovině března, kdy údajně nabízel přes internet prodej vstupenek na fotbalová a tenisová utkání, čímž měl v Brně a následně v Praze podvodně vylákat 79 400 Kč.

Noční požár poničil zaparkovaná auta
KRIMI MIX: Noční požár poničil zaparkovaná auta

Hledaný muž se skrývá už od předloňska Ztratil se muž hledaný pro podezření z podvodu v anonymitě hlavního města? To zatím kriminalisté netuší – vědí ale, že jeho poslední výskyt byl zaznamenán právě v metropoli. Muž, na kterého byl vydán příkaz k zatčení, se v místě bydliště na Strakonicku nezdržuje – a je možné, že se pohybuje po celé republice. Ve středu to připomněla Ivana Nguyenová z policejního prezidia. „Policie žádá občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, pohybu či výskytu hledané osoby, aby neprodleně podali zprávu na linku 158 nebo na kteroukoli policejní služebnu," vyzvala veřejnost je spolupráci. Hledaný muž, který v celostátním pátrání figuruje již od předloňského prosince, se může jevit poněkud mladší. Měří asi 170 cm. Jeho popis je stručný: připomíná pouze blonďaté vyholené vlasy.

Hledaný mužZdroj: Policie ČR

Pohřešovaná žena.
Pohřešovaná by si prý mohla chtít ublížit

Mladíka, který popil, vyvedli z metra strážníci Vysvětlit, že cestovat s opicí není dobrý nápad, museli strážníci z hlídkového útvaru agresivnímu mladíkovi, s nímž si nevěděli rady pracovníci metra ve stanici Letňany. „Jeho chováním se budou zabývat úředníci správního orgánu," připomněl ve středu Jan Čihák z centrály městské policie. Hlídku dohlížející na dění z městské dopravě požádal v noci na úterý o pomoc dozorčí s tím, že stanici nechce opustit opilý mladík, který byl vyloučen z přepravy. Upozornění strážníků, že v podnapilém stavu se nesmí zdržovat v prostředcích veřejné dopravy a je povinen uposlechnout pokynů zaměstnance dopravního podniku, nechtěný pasažér vstřícně nepřijal. „Začal být agresivní a strážníkům nadával," připomněl Čihák vývoj událostí. Důrazné výzvy situaci nezměnily, a tak došlo na důrazné jednání: ze stanice metra byl dotyčný vyveden silou. Věc ještě bude mít dohru: jeho jednání se bude řešit ve správním řízení.

Požár chaty v Petrově.
Shořely miliony korun kvůli sluneční elektrárně?

Kvůli požáru kabelů musely z domu desítky lidíRušno bylo ve středu před polednem v Gorazdově ulici v centru metropole, kde hasiči kvůli požáru elektrických kabelů ve sklepě evakuovali čtyři desítky lidí ze zakouřené administrativní části činžovního domu. Nejprve vyvedli 25 lidí, následovalo měření koncentrace oxidu uhelnatého – a evakuace dalších osob. Celý dům bylo třeba důkladně odvětrat, k čemuž hasiči použili přetlakovou ventilaci. Podrobnější obhlídka ukázala, že žhnula elektroinstalace záložních bateriových zdrojů. Přivolaní pracovníci pohotovostní firmy odpojili záložní zdroj od elektrické energie, načež hasiči pomáhali vynášet poškozené baterie. Způsobená škoda se odhaduje na 120 tisíc korun.

Hledaný muž.
Pozadí loňské střelby na Zličíně svědci neosvětlili

Po bouřce bojovali hasiči s vodou, ale i se splaškyBouřka místy provázená i krupobitím, která se ve středu odpoledne prohnala hlavním městem a dala o sobě vědět hlavně na severovýchodě metropole, hasičům příliš práce nepřinesla. V souvislosti s řáděním živlů zaznamenali pouze tři výjezdy. Uvedl to Martin Kavka z centrály pražských hasičů. „Na Černém Mostě zatopila v 15.07 hodin voda jeden jízdní pruh pod tubusem metra. V Ružinovské ulici v Krči hasiči v 17.40 odstranili uvolněnou izolaci z fasády domu – a na Hájích asistovala v 16.55 hodin chodovská jednotka u čistírny odpadních vod," konstatoval. Z čističky vytékaly splašky do nedalekého rybníka.