Celý dům bylo třeba důkladně odvětrat, k čemuž hasiči použili přetlakovou ventilaci. Podrobnější obhlídka ukázala, že žhnula elektroinstalace záložních bateriových zdrojů. Přivolaní pracovníci pohotovostní firmy odpojili záložní zdroj od elektrické energie, načež hasiči pomáhali vynášet poškozené baterie. Způsobená škoda se odhaduje na 120 tisíc korun.

Požár bytu
KRIMI MIX: Byt zachvátily plameny v plném rozsahu

Žlutou linku metra zastavil pád člověka pod vlakPád člověka do kolejiště ve stanici Invalidovna, a to přímo pod vlak metra, zastavil ve čtvrtek ráno provoz na klíčové části žluté linky B podzemní dráhy. Osmnáct minut po šesté hodině přestalo metro jezdit v úseku Florenc–Českomoravská.S obnovením provozu se počítá kolem osmé. Dopravní podnik cestující odkazuje na použití povrchové dopravy. Autobusové linky, které běžně končí na Českomoravské, byly dočasně prodlouženy do přestupního uzlu Palmovka.

Pražského Povstání, stanice metra na trase C.
Výluky na začátku prázdnin ochromí městskou dopravu

Po nočním dešti voda zpomalila auta a zastavila vlaky Následky vydatného nočního deště, který se nezmírnil ani po rozednění, zkomplikovaly ve čtvrtek ráno příjezd do metropole od jihozápadu. Na vozovky se dostalo větší množství naplavené vody – někde i s nánosy bahna, a dokonce i s kamením. Proti běžným zvyklostem tak řidiči museli zpomalit a výrazně zvýšit opatrnost. Problémy byly nejen na silnici podél Vltavy mířící ku Praze od Štěchovic, ale kvanta vody potrápila řidiče i ve velmi frekventované Strakonické – zvláště za úrovní Zbraslavi, v místech, kde auta podjíždějí přemostění Pražského okruhu.

Problémům s vodou a bahnem na vozovce se řidiči nevyhnuli ani na dalších místech, kde byly srážky vydatné – třeba v okolí Dobřichovic a Černošic. Komplikace spojené s deštěm nepotrápily jen řidiče, ale i železničáře. Na berounské trati se vlaky dokonce ráno zastavily. Výstrahu v souvislosti s intenzivním deštěm vydali meteorologové pro regiony Prahy-západ, Berounska Příbramska.