Už ve čtvrtek 28. května se v parku s novým názvem Na Pankráci v Praze 4 uskuteční oslava Mezinárodního dne dětí. Akce určená dětem i široké veřejnosti se koná od 9 do 16 hodin.

30. května se na Rašínově nábřeží uskuteční Ratolest Fest. Rodiny s dětmi jsou vítány mezi 9. a 19. hodinou.

30. května se koná i přímo hasičská sláva určená dětem i široké veřejnosti. SDH Praha-Lipence slaví 110. výročí založení – a na program na hasičském hřišti v ulici U Průhonu se návštěvníci mohou těšit od 14.30 do 19 hodin.

31. května se koná Dětský den – Den Prahy. Akci pro děti i širokou veřejnost patří mezi 12. a 18. hodinou Výstaviště v Holešovicích – Bruselská cesta.

Na 4. červen se chystá akce Bezpečné prázdniny. Program pro žáky prvních až pátých ročníků základních škol bude připraven v Letenských sadech mezi 9. a 13. hodinou.

5. červen patří na hasičské stanici v Satalicích dnu otevřených dveří spojenému s dětským dnem. Na základnu sídlící na adrese K Radonicům 305 mohou návštěvníci zavítat mezi 8. a 18. hodinou.

7. června Výstaviště Letňany opanuje VIII. Den s policií určený pro všechny zájemce z řad veřejnosti, kde nebudou chybět ani hasiči. Ukázky činnosti lze zhlédnout od 10 do 16 hodin; poté následuje koncert.