V Průmyslové ulici v Praze 10 zasahovalo deset profesionálních a devět dobrovolných jednotek. Kouř bylo vidět z mnoha částí Prahy, například byl pozorovatelný i na pomezí Vršovic a Strašnic či z Nuselského mostu, který je od spalovny vzdálen vzdušnou čarou více jak osm kilometrů. Nad místem požáru situaci monitoroval policejní vrtulník. Policie varovala řidiče před dlouhým zdržením v Průmyslové ulici.

"Došlo zde k požáru technologií v budově o rozměru 30 krát 40 metrů," potvrdili pražští hasiči na svém Twitteru. Požár podle jejich vyjádření zachvátil technologie v budově, která má pět pater. "Vedeme útok do vnitřku budovy i po žebříku, budova je rozdělena na několik úseků,“ sdělili.

Požár ve Stodůlkách.
Požár balkónu ve Stodůlkách: Plameny šlehaly ze sedmého patra paneláku

„Zatím nemáme informace o tom, že by se na místě nacházely zraněné osoby. Z preventivních důvodů jsme na místě a jsme připraveni zasáhnout,“ sdělila Pražskému deníku mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. K případu požáru malešické spalovny vyrazil inspektor, speciální vůz Atego a posádka záchranářů.

„K požáru došlo zřejmě při dokončovacích pracích v rámci ZEVO Malešice na třetí, právě dokončované lince, která ještě nebyla uvedena do provozu. Došlo ke vznícení pogumovaných částí, nehoří odpad, Pražané se nemusí bát. Doporučujeme lidem v blízkém okolí nevětrat,“ sdělil Radim Mana, mluvčí Pražských služeb s tím, že bližší informace k rozsahu škod budou známy až ve čtvrtek ráno. "Rád bych zmínil, že tato událost se obešla bez zranění,“ dodal Mana.

„Momentálně naštěstí nehoří komunální odpad, ale gumové těsnění. Prosím, nevětrejte. Vyrážím na místo,“ vzkázal Pražanům primátor Zdeněk Hřib kolem 16. hodiny.

Po půl šesté odpoledne vydali hasiči na twitteru informaci, že zplodiny hoření se do ovzduší nešíří a již je možné větrat. 

Požár se podařilo uhasit před šestou hodinou a bylo rovněž oznámeno, že prostor je nadále kontrolován termokamerou. "Na místě zasahovalo 98 hasičů v 11 profesionálních jednotkách (včetně 3 podnikových) a 7 dobrovolných jednotkách," doplnili hasiči na twitterovém účtu.