Malér měla podle slov Pavlíny Adamcové z centrály pražských hasičů na svědomí nedbalost při práci s rozbrušovací pilou a autogenem – konkrétně při odřezávání starého topenářského potrubí v prvním patře. „Z hořícího domu vyvedli hasiči tři osoby a zachránili papouška," připomněla Adamcová. Doplnila, že jednoho pacienta ošetřovali záchranáři po nadýchání kouře. Do akce se zapojili také policisté, kteří společně s majitelem vynášeli z hořícího domu cenné věci.

Požár byl skrytý také ve stěnách objektu

K požáru v ulici Na Korálově byli hasiči přivoláni třináct minut před desátou dopoledne. Se skrytým ohněm a plameny na střeše bojovali půl druhé hodiny; teprve v 11.20 velitel zásahu konstatoval, že požár už je zcela pod kontrolou. „Hasili jedním vodním proudem k domu a jedním proudem vody po automobilovém žebříku na střeše. Požár byl skrytý také ve stěnách objektu; k vyhledávání ohnisek hasiči použili termokameru," přiblížila Adamcová nesnadný zásah.

Do boje s ohněm se zapojily jednotky ze stanic v Radotíně, na Smíchově, v Krči a na Petřinách; na pomoc vyjeli také dobrovolní hasiči z Velké Chuchle a Lochkova, kteří se zapojili především do zajišťování dodávek vody.

Čtěte také: Hasiči pustí do světa knihu vlastních pohádek. Od hasičů