Restaurace se zahrádkou se nachází u expozice muzea městské hromadné dopravy. V provozu je od února 2012, kdy prošla náročnou rekonstrukcí. V nápaditém interiéru připomínajícím staré tramvaje si návštěvníci mohou nyní pochutnat na specialitách české i zahraniční kuchyně. „Pečeme kachny, krůty, selátka a jiné dobroty,“ píše se na webu restaurace. V pátek či sobotu pak v hostinci hraje živá hudba.

„Současný provozovatel nájemní smlouvu neukončil, tato stále běží. Nynější nájemce se pochopitelně může soutěže zúčastnit,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. Prostor by měl i po soutěži nadále sloužit jako restaurace s možností stravování zaměstnanců dopravního podniku. „Provozovatel bude současně dodavatelem občerstvení pro výletní a historické tramvaje,“ dodala Řehková.

Vozovna Hloubětín. Ilustrační foto.
Střecha není bezpečná. Vozovna Hloubětín půjde k zemi

Restaurace Na Staré Vozovně se hrdě hlásí k řetězci hostinců „Na staré“, kam chodí rádi fanoušci hudební skupiny Tři sestry. K řetězci patří například Hostinec Na Staré Sokolovně a Hostinec Na Staré Cihelně a Hostinec Na Staré Ráně.

První Jírovcova kytara

Fanoušci Tří sester v Hostinci Na Staré Vozovně najdou také síň slávy Tří sester se zlatými deskami, archivními fotografiemi, první Jírovcovou kytarou a dalšími artefakty, včetně legendárního pádla Franty Vrány z plzeňského koncertu z počátku století.

Jednou z podmínek pro případné uchazeče je kauce ve výši 75 tisíc korun. V případě, že uchazeč v poptávkovém řízení zvítězí a od záměru uzavřít novou nájemní smlouvu odstoupí, propadne kauce dopravnímu podniku.

Jediným hodnotícím kritériem je nabídnutá výše nájemného. „Pouze při rovnosti nabídek bude rozhodovat sestavení dvoutýdenního jídelního lístku včetně uvedených cen,“ dodala Řehková. Nejzazší termín pro podání nabídky je 18. září.

Nádražka v Dejvicích.
Nádražka v Dejvicích je zachráněna. Má smlouvu do půlky roku 2022