„Naší snahou bylo dát Centru Chodov další rozměr, posunout ho na vyšší úroveň. Chtěli jsme vytvořit nejen  komerční, ale i volnočasovou destinaci s významem pro celý region, jež bude navíc plně odpovídat  standardům 21. století. Pevně věřím, že pro návštěvníky dneškem začíná nová éra v oblasti nakupování  a zábavy,“ uvedl Arnaud Burlin, ředitel Unibail-Rodamco pro střední a východní Evropu. Společnost do rekonstrukce centra investovala částku ve výši 170 milionů eur (4,4 miliardy korun).

Výstavba v Praze. Ilustrační foto.
Výstavba nových obchodních center se v Praze zpožďuje. Proč?

Kino s 18 sály 

Centrum Chodov se po úpravách rozrostlo z necelých 61 tisíc metrů čtverečních na sto metrů čtverečních. Kromě toho nabízí až přes 300 obchodních jednotek a přes 3433 parkovacích míst. Návštěvníci centra mohou ocenit design exteriéru od renomovaného britského studia Benoy, interiéry měla na starosti společnost Saguez & Partners. Projekt nedávno dostal certifikát BREEAM s úrovní Excellent ve fázi „Design“.

V nákupním centru se objeví i značky, které zde odstartují své působení na českém trhu. „Nové Centrum Chodov je koncipováno tak, aby uspokojilo každého zákazníka. Nechybí zde tedy žádná z populárních značek hlavního proudu, ale ani nabídka The Designer Gallery s luxusním zbožím,“ uvedla Marcela Hrdličková, ředitelka Centra Chodov a dplňuje: „Velký důraz klademe také na příjemnou atmosféru, individuální péči a rozmanitý doprovodný program, z něhož si vybere opravdu každý a odnese si tak svůj vlastní zážitek z nakupování.“ Kromě toho zde zahájí provoz kino Cinema City, které divákům nabídne 18 kinosálů, tři VIP sály s luxusními službami a 4DX kinosál.

Ilustrační foto
Nové obchodní centrum nebude, změna územního plánu neprošla