Central Group má s východní částí metropole velké plány. Nedaleko na přilehlé Poděbradské ulici již dříve vystavěl byty v projektu Nademlejnská a chystá se na další výstavbu poblíž blízké O2 Arény.

„Areál Tesly Hloubětín je pro nás zajímavou příležitostí získat další velké rozvojové území v oblasti Vysočan a Hloubětína, které bylo dlouhodobě zatíženo průmyslem a zaslouží si tedy revitalizaci a přeměnu v atraktivní a živou rezidenční čtvrť se vším, co k dnešnímu modernímu způsobu života patří," řekl šéf Central Group Dušan Kunovský.

Sídlo České telekomunikační infrastruktury (CETIN) na Žižkově.
Central Group koupil od CETINU sídlo na pražském Žižkově

Budoucí obyvatelé podle něj ocení jak metro vzdálené jen pár stanic tramvají, tak i blízký přírodní park Smetanka a velký Hořejší rybník. „Pro tuto oblast je živé město určitě lepším řešením než stávající průmyslové využití," míní rovněž starosta Prahy 9 Jan Jarolím.

Společnost Central Group do brownfieldů – nevyužívaných staveb a ploch ve městech – investuje dlouhodobě. Ročně na ně obvykle vynakládá přes 1,5 miliardy korun, letos již nyní ovšem tuto částku překročila. "Jejich transformace v obytné čtvrti představuje logický krok a měla by být v zájmu nás všech včetně vedení města," konstatoval Kunovský. Připomněl, že investor do takovýchto ploch musí obvykle počítat s vysokými náklady na odstranění ekologických škod.

Nové byty. Ilustrační foto.
Central Group letos prodá 1250 bytů, meziročně o čtvrtinu více

Jeho společnost v únoru získala pozemek naproti Thomayerově nemocnici v Krči u plánované stanice metra na budoucí trase D. V březnu poté koupila sídlo společnosti Cetin na Žižkově nedaleko nákladového nádraží – jeho severní část je nyní největším brownfieldem Central Group.