„Napsali jsme Uberu dopis, aby podnikal podle našich zákonů. Podporujeme tyto nové technologie, ale Uber musí podnikat podle našich zákonů. Budeme s firmou jednat, aby zregulovala podnikání u nás," řekl dnes Babiš. Odmítl také spekulace, že by vyzval Uber k odchodu z ČR pokud by se nepřizpůsobil českým zákonům. 

Uber. Ilustrační foto.
Praha navrhne celostátní regulaci UBERu

„Připomínky, které vznesl pan premiér, bereme velmi vážně. Naším cílem je i nadále spolupracovat s vládou České republiky a dalšími zúčastněnými stranami, abychom našli to nejlepší řešení pro tisíce cestujících, řidičů i pro město," řekl generální ředitel Uberu pro střední a východní Evropu Alexei Stakh.

Protestní jízda taxikářů centrem Prahy 8. února.
Taxikáři se vydali na další protestní jízdu. Opět blokovali centrum Prahy

Dodržujte české zákony, vzkazuje premiér a primátorka 

Firma se chce spojit s premiérem co nejdříve a bude se chtít domluvit na konkrétním termínu a formě dialogu. Premiér Babiš a pražská primátorka Adriana Krnáčová poslali dopis řediteli Uberu Khosrowshahimu. Vyzývají v něm firmu, aby dodržovala české zákony.

V Praze včera protestovaly desítky taxikářů proti službám typu Uber či Taxify. Taxikáři tvrdí, že tyto služby představují nekalou konkurencí. Taxikáři požadují rychlé řešení situace. Ministr v demisi Dan Ťok slibuje novelu zákona, ale části taxikářů se to nelíbí. Samotná novela by měla být hotova asi za rok.  

Sraz taxikářů na pražském Strahově před jejich protestní jízdou centrem Prahy 8. února.
Taxikáři se opět sejdou na Strahově. Budou protestovat proti službám typu Uber