Pražské lahůdkářství vzniklo už v roce 1916 a nabízí pečivo, chlebíčky a cukrovinky. Inspektoři našli v teplé i cukrářské kuchyni velké množství myšího trusu. „Na podlahách a kuchyňských zařízeních, rovněž na izolacích bylo vidět, že jsou ožrané od myší. V zázemí, kde se připravovala jídla, byly celkově znečištěné podlahy dlouhodobě neodklízenou mastnotou a prachem, špinavé byly i dřezy," uvedl Kopřiva.

Ve skladu ovoce a zeleniny byly na stěnách plísně. „Rovněž nebyla zajištěná ochrana skladovaných potravin před škůdci," uvedl Kopřiva. Lahůdkářství podle něj zůstane zavřené, dokud provozovatel všechny nedostatky neodstraní.

Vedení restaurace tvrdí, že nedostatky inspektoři objevili v místech, které už nevyužívají. „Většina nedostatků byla zjištěna v zázemí, které Lahůdkářství Jan Paukert od 1. ledna 2015 nevyužívá. K tomuto datu byly tyto prostory navráceny pronajímateli. Samotné provozovny se týkají jen dílčí nedostatky, na jejich řešení intenzivně pracujeme," uvedl Heidler. Pražský soud nedávno zahájil s lahůdkářstvím Jan Paukert insolvenční řízení. Podnik údajně dluží za nájem půl milionu korun. 

První velkolahůdkářství

Tradice Paukertova lahůdkářství sahá do roku 1916, kdy ho jako první české velkolahůdkářství založili Jan a Štěpánka Paukertovi. Za první republiky se stal symbolem kvality a patřil mezi nejslavnější lahůdkářské domy v Evropě.

V roce 1952 bylo lahůdkářství znárodněno, v roce 1991 podnik v restituci získal zpět syn zakladatelů Jan Paukert mladší. Po rekonstrukci se lahůdkářství pod názvem Jan Paukert otevřelo v říjnu 2008. V roce 2012 získala stoprocentní podíl v podniku skupina Natland.