Mělnický hotel Ludmila má na Vánoce volných ještě asi 25 pokojů, na Silvestra už je zcela plno. Mezi návštěvníky převažují hlavně němečtí hosté. Zájem o pobyt v hotelu je podobný jako loni. „Rozdíl je, že na Vánoce jsme měli loni zavřeno," řekla Zuzana Hartmanová, která má v hotelu na starosti skupinové rezervace.

Ve Vile U Varhanáře zbývají dva pokoje 

Hotely a penziony v historickém centru Kutné Hory o Vánocích a na Silvestra nemívají nouzi o hosty a letošní rok by podle provozovatelů neměl být výjimkou.

Například hotel Opat v Husově ulici bývá o vánočních svátcích obsazen ze tří čtvrtin, vila U Varhanáře u Jezuitské koleje mívá plno hlavně na Silvestra, kdy je obsazena na 100 procent. Podobné to bude i letos. „Silvestr je ve Vile U Varhanáře už téměř celý zarezervován, zbývají poslední dva pokoje," řekla recepční.

Nárůst rezervací čekají hoteliéři i v prosinci 

Rezervace přijímá také další kutnohorský hotel U Zvonu ve Zvonařské ulici, přestože na Vánoce bude mít zavřeno. "Na Silvestra toho zatím moc není, ale na období mezi svátky už rezervace jsou," uvedl pracovník recepce. Zájem o ubytování je podle něj podobný jako v jiných letech.

Nárůst rezervací čekají hoteliéři i během prosince. „Kolem vánočních svátků máme v současnosti obsazeno zhruba 50 procent. Je ale ještě dost brzo, nám se rezervace sypou tak 14 dní předem.

Do hotelů přijíždějí i hosté z Německa 

Do poloviny prosince máme prakticky plno, na rezervace od 16. prosince zatím čekáme," řekla manažerka hotelu Helada v Mladé Boleslavi Martina Svárovská.

Hotel Hejtmanský dvůr ve Slaném na Kladensku je už na svátky zcela zarezervovaný, sdělila manažerka hotelu Lucie Beznosková. Kromě Čechů do hotelu přijíždějí i hosté z Německa.

Čtěte také: Dárky na Vánoce vyjdou čtyřčlennou rodinu na 11.000 korun