Doposud čeští příznivci této značky museli cestovat za nákupy do Primarku například do Vídně, Drážďan nebo Londýna. Dohromady má prodejce v Evropě a USA přibližně 300 poboček. Od léta by ale kvůli oblečení za rozumnou cenu nemuseli jezdit do jiného státu.

Čtěte také: Statisíce protekly bankomatem kdovíkam

Podle serveru The Prague Geezer totiž značka zřejmě zareagovala na velký zájem ze strany českých zákazníků a obchod by mohl v Praze skutečně otevřít.

"Tyto skutečnosti nemůžeme potvrdit," ovšem uvedla jménem společnosti Unibail-Rodamco, která v České republice Centrum Chodov vlastní a spravuje, ředitelka Centra Chodov Marcela Hrdličková.

Podle magazínu LUI, který na expanzi Primarku do Česka upozornil jako jeden z prvních, lze tento oděvní řetězec přirovnat k obchodům jako H&M, Zara či Mango. Ovšem mnohem levnější.

I samotná oděvní firma ale nakonec zprávu dementovala. „Program rozvoje Primarku se momentálně zaměřuje na jiná území, v důsledku toho tedy společnost momentálně neplánuje expandovat do České republiky," sdělila serveru Mediar.cz Eilish Joyce z irské pobočky PR agentury Fleismann Hillard, která Primark zastupuje.

Nepřehlédněte: Červený Hrádek jako pelech neřesti? Jirkov bude zámek bránit