VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Služba Spolužáci.cz na konci srpna skončí. Po čtrnácti letech

Seznam.cz po 14 letech v září ukončí provoz kdysi velmi populární služby Spolužáci.cz. Důvodem je zavedení nové směrnice o ochraně osobních údajů (GDPR), která vstoupí v platnost koncem letošního května.

4.4.2018
SDÍLEJ:

Služba Spolužáci.cz končíFoto: Spolužáci.cz

„Od 25. května začne platit Obecné nařízení o ochraně osobních údajů. Abychom mohli změny, které z něj vyplývají, implementovat na Spolužácích, museli bychom službu od základů přepsat. Toto řešení se ukázalo jako neefektivní a finančně příliš náročné, proto jsme dospěli k rozhodnutí službu ukončit,“ vysvětluje produktová manažerka Spolužáci.cz Veronika Prokopová.

Ve stávající podobě bude služba fungovat pouze do 24. května, poté již nebude možné zaregistrovat nového uživatele ani vkládat příspěvky či fotografie na nástěnku. „Do konce srpna mají všichni současní spolužáci možnost stáhnout si ze služby fotografie i dokumenty, o které nechtějí přijít,“ upozorňuje Prokopová.  Definitivní ukončení provozu je pak naplánováno na 1. září.

Server Spolužáci.cz byl založen v roce 1999. V minulosti patřil k nejoblíbenějším českým komunitním sítím, když ho navštěvovalo až 1,5 milionu návštěvníků měsíčně. V posledních letech však zaznamenal rapidní úbytek uživatelů, který souvisel zejména s jejich přesunem na globální sociální sítě, zejména pak Facebook. Na začátku roku 2018 proto službu používalo asi 20 tisíc lidí denně.

Autor: Redakce

4.4.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Ochrana a ostraha - Ostraha 20 000 Kč

Do společnosti Auto Jarov hledáme nové kolegy/kolegyně na pozici strážného. Náplní práce je především pochůzková činnost a hlídání parkoviště. Směny jsou 12hodinové - denní a noční.

Administrativa - Administrativa Administrativní pracovník 22 000 Kč

Všeobecní administrativní pracovníci ADMINISTRATIVNÍ PRACOVNIK/CE. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Hledáme nové kolegy/ně na pozici: , , ADMINISTRATIVNÍ PRACOVNÍK/CE, , Pracovní doba: Po-Pá 8:00-16:30h, Místo pracoviště: Řitka, , PROČ PRACOVAT PRO NÁS ? , - moderní pracovní prostředí, - pracovní smlouvu na dobu neurčitou , - zajímavé finanční ohodnocení , - širokou řadu možností využití zam. výhod , , NABÍDKA PRO ČLOVĚKA, KTERÝ... , - se administrativní práce nebojí, má s ní zkušenosti, - umí pracovat s PC (dobrá znalost MS Excel, Word), - je odolný vůči stresu, - spolehlivý, samostatný, zodpovědný, - je trestně bezúhonný, , CO BUDETE DĚLAT ? BUDETE... , - zpracovávat a zadávat dokumenty a data do IS, - vést evidence a inventury zboží, - provádět objednávky, - vést evidenci docházek zaměstnanců, - připravovat podklady pro zpracování mezd, , Oslovila Vás naše pracovní nabídka? Zašlete Váš životopis na email: zamestnani@abasto.cz. , , PODÍVEJTE SE NA NÁS, PATŘÍME DO SKUPINY HORTIM GROUP: , , www.youtube.com – video „Vítej v týmu“ , www.hortim.cz/cz/kariera/ , , Jsme moderní velkoobchodní společnost, která je zaměřená na distribuci ovoce, zeleniny a dalších plodin a surovin, pracujeme v příjemném a čistém pracovním prostředí, disponujeme moderní technologií a máme silné zázemí naší česko-irské mateřské společnosti Hortim - International.. Pracoviště: Abasto, s.r.o. řitka, K Třešňovce, č.p. 1348, 252 10 Mníšek pod Brdy. Informace: Dobroslava Kožíšková, +420 725 791 362.

Gastronomie - Kuchař (35.000 Kč) 35 000 Kč

Pro naší největší provozovnu v Praze hledáme kuchaře do varny.

Administrativa - Administrativa Administrativní pracovník 22 160 Kč

Odborní pracovníci bezpečnostních systémů a ochrany údajů pověřenec/pověřenkyně pro ochranu osobních údajů. Požadované vzdělání: bakalářské. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 22160 kč, mzda max. 33300 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: požadavky:, VŠ vzdělání v magisterském nebo bakalářském studijním programu, praxe ve veřejné správě výhodou, praxe v oblasti ochrany osobních údajů výhodou, znalosti v oboru právo nebo IT výhodou, znalost právních předpisů, zejména vztahujících k ochraně osobních údajů (např. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 a Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/680, zák. č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, aj.), samostatnost, pečlivost, spolehlivost, komunikativnost, aktivní přístup k řešení problémů rychlé, věcné a konstruktivní jednání, znalost anglického jazyka výhodou, státní občanství ČR, občanství jiného členského státu EU nebo občanství státu, který je smluvním státem Dohody o Evropském hospodářském prostoru, trestní bezúhonnost, splnění podmínek ustanovení § 17 odst. 2 a odst. 3 zákona č. 201/2002 Sb., , charakt. místa:, , komplexní zajištění funkce pověřence pro ochranu osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů , implementace požadavků Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 a souvisejících předpisů , poskytování poradenství a informací Úřadu jako správci a zpracovateli osobních údajů. Pracoviště: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - 001, Rašínovo nábřeží, č.p. 390, 128 00 Praha 28. Informace: Martina Agyagosová, +420 225 776 686.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

V lesoparku Letňany vznikly nové singtrailové trasy
16

V Letňanech vznikly trasy pro singtrailovou cyklistiku. Stály Prahu 3,9 milionu

Ilustrační foto.
3

Studenti České zemědělské univerzity budou vyrábět vlastní sýry či uzeniny

Vyfoťte pražskou přírodu a ukažte ji světu. Začíná projekt City Nature Challenge

Fotíte rádi zvířata či rostliny? Díky projektu City Nature Challenge 2018 máte jedinečnou příležitost ukázat celému světu unikátní pražskou přírodu. Stačí si jen nainstalovat mobilní aplikaci. Akce se zúčastní celkem 68 měst z různých koutů planety, která budou bojovat o největší počet fotografií.

Očkujte se proti encefalitidě i meningitidě, radí lékaři

Nemocných klíšťovou encefalitidou přibývá v Praze nejvíc z českých krajů. Češi podle lékařů stále podceňují očkování jako nejlepší prevenci. 

Potyčka v Zemanově štábu byla přestupkem, vyhodnotila policie

Potyčku, která se v lednu tohoto roku odehrála v pražském Top Hotelu po prezidentských volbách, vyhodnotila policie jako přestupek proti občanskému soužití. Věc bude řešit správní úřad v Praze 4. Výjimkou je počínání podnikatele Karla Slezáka, který v únoru zemřel a policie jeho případ odložila. V pondělí o tom informovala média policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Debakl Komety, bitva u Veveří a mladí virtuosové z Trutnova: videa víkendu

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku o víkendu 14. až 15. dubna 2018.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT