„Po Karlínu a Palmovce jsou Vysočany další rozvojovou lokalitou v širším centru Prahy. Velkou předností místa na rozhraní starých a nových Vysočan je už fungující infrastruktura. Obyvatelé nového bytového areálu budou mít také na dohled park u Rokytky. Další zeleň nabídne relaxační zóna přímo ve vnitrobloku,“ popisuje David Musil, ředitel rezidenční výstavby Penta Real Estate.

Rezidenční projekt Tulipa City.
Developeři odkládají nové stavby, vyčkávají, jak se bude vyvíjet trh

Součástí bytového areálu budou také obchody a služby. Architektonický návrh vzejde, podobně jako u jiných projektů Penty, z mezinárodní soutěže. V porotě zasedne například architekt Pascal Cornips z nizozemského studia Benthem Crouwel Architects, které zvítězilo v loňské architektonické soutěži o podobu rezidence, která vznikne v části bývalého nákladového nádraží na Žižkově.

Schátralé objekty nahradí moderní stavby

Penta chce v dlouhodobém výhledu patřit mezi největší rezidenční developery v Praze. Zaměřuje se hlavně na výstavbu ve středním a vyšším segmentu. Aktuálně buduje společně s firmou bpd development rezidenční areál Maison Ořechovka v Praze 6.

Vizualizace rezidenčního areálu Maison Ořechovka

Rozsáhlým chystaným projektem je proměna Nuselského pivovaru na převážně bytovou čtvrť. Památkově chráněné budovy projdou nákladnou rekonstrukcí v režii ateliéru CMC architects.

Osada Baba.
Ocenění pro Babu. Funkcionalistická osada získala prestižní ocenění

Kromě bytů vznikne obchodní část a kanceláře. Sklady a polorozpadlé objekty nahradí moderní stavby podle návrhu studia Chybík+Kristof. Na výstavbu jinonické Waltrovky pak v příštích letech naváže rezidenční a kancelářský projekt směrem k nynější centrále ČSOB na Radlické.

Penta Investment je majitelem společnosti VLM vydávající Pražský deník.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník