Ivo Lukačovič, majitel a předseda představenstva společnosti Seznam.cz, se rozhodl rozšířit představenstvo o další dva členy," uvedla mluvčí. Dodala, že tento krok schválila valná hromada společnosti na konci června.

Místopředsedy představenstva zůstali Tomáš Kapalín a Pavel Zima, který je i nadále generálním ředitelem. Agenda, kterou měli jednotliví členové představenstva coby ředitelé, jim podle mluvčí zůstává.

„Navíc má každý z nich přispět svými zkušenostmi a dovednostmi při společném řízení chodu firmy a jejím dalším strategickém směřování," uvedla.

Vlastnická síť 

Vlastníkem Seznamu je jeho zakladatel Ivo Lukačovič. Ten počátkem letošního roku koupil zpět 30procentní podíl od fondů Tiger Holding Four a Miura International.

Seznam provozuje stejnojmenný vyhledávač, mapový server Mapy.cz, zpravodajské Novinky.cz, oborové weby nebo videoportál Stream.cz. V květnu začal Seznam více pronikat na televizní obrazovky.

Chytré technologie 

Obsah, který je dostupný na internetu, začal nabízet prostřednictvím hybridního vysílání v chytrých TV v rámci běžné nabídky televizních programů.

Loni dosáhl Seznam rekordních tržeb 3,41 miliardy korun. Zisk před zdaněním stoupl o desetinu rovněž na rekordních 1,25 miliardy Kč. Nejvíce se na růstu obratu podílely příjmy z reklamy ve vyhledávání, tedy z reklamního systému Sklik.

Čtěte také: Rusnok: ČNB nemá relevantní důvod měnit nastavení měnové politiky