Ceny byly udělovány v pěti hlavních kategoriích. Kategorie veřejnosti poprvé v historii ocenění vyhrál muž, Václav Kádner, majitel společnosti Lesoservis. Na druhém místě se umístila Karolina Tomascová, spolumajitelka obchodu se spodním prádlem Správná podprsenka. Trojici na pomyslných stupních vítězů doplnila třetí Bohuslava Šenkýřová, zakladatelka Společenství škol a rektorka první soukromé univerzity v České republice Vysoké školy finanční a správní.

Odborná porota letos opět rozhodovala o ocenění v kategoriích Tradice, Inovace, Partner a Mecenáš. Titul v kategorii Tradice získala Zuzana Ceralová Petrofová, jednatelka společnosti Petrof, na stříbrné pozici se umístil Martin Hrach, jednatel tradiční potravinářské firmy RUPA, a bronzovou příčku získal Antonín Hlinský, řezník uzenář a pokračovatel rodu řezníků s historií od roku 1918.

Úspěšné inovace

V kategorii Inovace porotu nejvíce oslovil nápad spol. Isno IT, která přináší efektivní způsob nakládání s komunálním odpadem. Následovaly je inovace technologické společnosti RCP Praha. Na bronzovém místě skončil nápad Richarda Galoviče, jednatele firmy Favorit Czechoslovakia, na obnovu kdysi slavné značky za využití náročných technologických řešení odpovídajících dnešním požadavkům moderního zákazníka.

Specifická kategorie Partner letos patřila zdravotnímu ústavu Cesta Domů, jehož ředitel Marek Uhlíř byl oceněn za dlouhodobý celospolečenský přínos v oblasti péče o nevyléčitelně nemocné a umírající prostřednictvím mobilního hospice.

Porotu dále oslovil příběh Simony Havlové, zakladatelky firmy Tadeáškovy jesličky, a na třetím místě ocenila odpovědný a vstřícný přístup vedení společnosti Liebherr-Stavební stroje CZ.

V kategorii Mecenáš se na první příčce umístil Kvido Štěpánek, jednatel spol. Isolit-Bravo, za trvalou podporu svého okolí a pomoc potřebným v Česku i v zahraničí. Stříbrnou cenu obdržel Miroslav Krištof, jednatel společnosti Lorika, která rovněž dlouhodobě pomáhá potřebným. Na bronzové pozici se umístila firma Kolovrat, ČM, jejíž majitel Vladimír Vancl je rovněž podporovatelem umění, tradic a dalších prospěšných aktivit v Jihočeském kraji.

Zvláštní ceny

Porota letos ještě udělila zvláštní cenu za celospolečenský přínos Asociace neúplných rodin, kterou převzala její předsedkyně paní Lucie Asenová. 

Pořadatel ocenění, poradenská skupina HPCG, se rozhodl udělit zvláštní cenu vinařství Spielberg CZ za propagaci kvalitních českých vín a tradic v ČR i zahraničí.

Partner ocenění společnost Regie Radio Music udělila zvláštní cenu Davidu Kratochvílovi, předsedovi řídící rady neziskového zájmového sdružení CzechInno.

Charitativní dražba

Slavnostní večer se konal v prostorách nejstaršího českého mužského kláštera na pražském Břevnově za účasti významných hostů včetně převora Prokopa Siostrzoneka. Atmosféru umocnilo vystoupení Žesťového kvinteta Hudby Hradní stráže a Policie České republiky.

Součástí slavnostního večera, kterým provázel známý moderátor Jan Rosák, byla i charitativní dražba rakety české tenisové jedničky Tomáše Berdycha, který ze Šanghaje pozdravil hosty pomocí videozdravice. Výtěžek dražby bude věnován na dobročinné aktivity Nadačního fondu Tomáše Berdycha.

„Byl jsem loni velice mile potěšen, že již druhý ročník zaznamenal tak velký ohlas, a zároveň jsem hleděl do budoucnosti dalšího ročníku s mírnými obavami, zda se podaří udržet stanovenou laťku. Dnes již mohu s klidem říci, že se to podařilo, a pomyslnou laťku se dokonce podařilo opět o kousek posunout," ohodnotil letošní ročník během úvodního proslovu Petr Hlavatý, zakládající partner HPCG.

95 platných nominací

Celkem bylo v letošním třetím ročníku ocenění Český Goodwill 2015 přijato 95 platných nominací, to je o 15 procent více než v předchozím roce. Do závěrečné fáze hodnocení postoupilo 62 firem. Veřejnost letos zaslala 8299 platných hlasů.

Ocenění Český Goodwill 2015 pořádá již tradičně česká poradenská skupina HPCG. Letošní ročník se konal pod záštitou 1. místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jaroslavy Jermanové, ministra zemědělství Mariana Jurečky, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a Česko-německé obchodní a průmyslové komory.

Hlavními mediálními partnery jsou regionální Deník, multimediální projekt ZET skupiny Lagardère a Regie Radio Music. Na transparentní průběh projektu a hlasování dohlíží celosvětově uznávaná certifikační autorita TÜV SÜD Czech.

Partnery ocenění Český Goodwill 2015 jsou společnosti Pojišťovna VZP, a.s., X Production, e.vox, Firma 2.0 a kouč Aleš Kalina. Partnery slavnostního večera byly Privatbanka, národní značka kvality Klasa a firma I.G.D.Z.