Hospodaření KCP vloni ovlivnila například vyšší obchodní marže, kterou centrum mělo. V loňském roce byla 25,9 milionu korun, což je téměř o tři miliony více než předloni. Zvýšily se rovněž tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu.

Oproti roku 2014 se loni zvýšily mzdové náklady, a to na zhruba 98 milionů korun. Centrum totiž zvýšilo počet zaměstnanců, a to téměř o tři pracovní úvazky.

Dluh kvůli rekonstrukci 

Rok 2014 končilo KCP se ztrátou 69 milionů korun a v roce 2013 byla ztráta dokonce zhruba 234 milionů korun. Výsledky hospodaření ovlivňoval dluh, který vznikl v roce 2000 v souvislosti se zasedáním Mezinárodního měnového fondu a Světové banky. Rekonstrukci tehdy slíbil uhradit stát, který to ale neudělal, a KCP tak dlužilo 4,5 miliardy Kč – více než polovinu částky splatila firma sama. Oddluženo bylo KCP až poté, kdy do něj na konci roku 2013 majetkově vstoupil stát.

Většinovým vlastníkem KCP je stát, menšinovým hlavní město Praha s podílem 45,65 procenta. Centrum mělo ke konci loňského roku 234 zaměstnanců a základní kapitál 3,68 milionu korun. Jeho součástí je hotel a rovněž Business Centrum Vyšehrad.

Kapacita prostor kongresového centra umožňuje konání kongresů až pro 9300 účastníků ve více než 50 sálech, saloncích a jednacích místnostech. Největším sálem je Kongresový sál s maximální kapacitou 2764 míst.

Čtěte také: Empresa Media založila knižní divizi a letos vydá 15 knih