„Úspěšným dokončením těchto veřejných zakázek dojde jak k zajištění odpovídajícího vybavení strážníků, tak k bezpečnějšímu a efektivnějšímu zajištění výkonu služby," uvedl ředitel pražské městské policie Eduard Šuster.

Oblečení pro strážníky 

Ve výběrovém řízení na dodávku obuvi uspěla společnost Bartolini, se kterou městská policie uzavře rámcovou smlouvu na čtyři roky, a to ve výši maximálně 18 milionů korun. Firma bude dodávat letní perforovanou obuv a taktickou nízkou i vysokou obuv.

V dalším tendru poptávali strážníci 370 balistických vest pro potřeby městské policie a 100 balistických vest a 65 ochranných balistických plátů pro záchranku. Poptávka byla rozdělena do třech částí, ve všech uspěla společnost Argun.

Vesty pro potřeby strážníků vyjdou na asi 2,2 milionu, tedy na asi 6000 za kus, zbylé vesty a pláty pro záchranáře budou v součtu stát zhruba 700 tisíc korun.

Speciální vozidla městské policie 

O úklid v objektech patřících strážníkům se postará firma Proprette s cenou 297.363 korun měsíčně bez DPH. S firmou bude uzavřena čtyřletá rámcová smlouva.

Speciální vozidla nakoupí městská policie od firem Auto Jarov, M3000 a Motol Beni, které uspěly každá v jedné části zakázky. V první fázi obdrží strážníci čtyři auta, v druhé části to bude jeden minibus o velikosti 18+1 pro převoz strážníků na střelecký výcvik, a v poslední dva pick-upy pro poříční útvar a psovody.

Firmě Auto Jarov zaplatí strážníci za čtyři Volkswageny celkem asi 2,96 milionu, minibus vyjde na asi 1,78 milionu a smlouva s Motol Beni počítá s částkou 1,46 milionu korun. Částky jsou bez DPH.

Obměna vozového parku za miliony 

Pražští radní rovněž schválili městské policii záměr vypsat tendr na dodávku osobních aut v rámci další obnovy vozového parku. V řízení bude poptáváno v pěti částech celkem 66 vozů, z toho 38 osobních vozidel, 16 vozidel typu SUV, sedm minibusů, tři užitková vozidla a dvě skříňové dodávky. Celkem má tendr stát maximálně 28 milionů bez DPH.

Městskou policii zřizuje město, policie zaměstnává 2265 lidí. Náklady na provoz městské policie se loni vyšplhaly na 1,6 miliardy Kč.

Čtěte také: Pražští strážníci za 6 milionů modernizují operační středisko