Kašpárek a Nosek dosud provozovali restauraci Field, která získala prestižní michelinskou hvězdu. V novém podniku umístěném v domě U Červené lišky se Kašpárek a šéfkuchař Marek Komínek, kterého do 420 Kašpárek „převelel“ z Fieldu, zaměřili na moderní českou kuchyni.

„Naším cílem je posunout tradiční českou kuchyni novým směrem. Experimentujeme a zkoumáme její hranice, abychom na Staroměstské náměstí přinesli kvalitní gastronomii pro místní, české návštěvníky Prahy, foodies i mezinárodní turisty," říká Kašpárek.

Miroslav Nosek, manažer restaurace zve k návštěve jak větší skupiny, tak rodiny s dětmi. „Chceme, aby k nám lidé chodili oslavovat své velké životní momenty. Věříme totiž, že velká událost si zaslouží velkou hostinu," říká Nosek. Restaurace pojme až 140 hostů.

V zastřešeném vnitrobloku nabízí restaurace stálé i obědové menu a výběrová masa z grilu na dřevěné uhlí. Z otevřené kuchyně se budou vydávat jídla jako husí jelito, jelení tatarák, telecí řízek nebo rakvička bez šlehačky.

Součástí 420 je i pekárna a uzenářství v gotickém sklepě ze 14. století, kde si hosté mohou v klidu vychutnat skleničku vína a něco malého na zub. Z obchodu si odnesou čerstvé pečivo, uzeniny, víno nebo sladkosti.

Architektonický návrh restaurace vypracoval architekt Václav Červenka, známý pracemi na restauraci Field a dalších pražských restauracích.

| Video: Youtube

Ostravský patriot Kašpárek si, na rozdíl od klubu svého srdce Baníku Ostrava, Prahu podmanil už před mnoha lety. Vařil v hotelu Aria, v restauraci Ola Kala a diváci ho znají z vlastní televizní show Kašpárku, vař. Několik let je členem poroty soutěže Masterchef Česko a společně s porotci a šéfkuchaři Janem Punčochářem a Přemkem Forejtem natáčí pořad Souboj na talíři.