„Výhled na pražské střechy a panorama města z tohoto místa nad Malostranským náměstím a těsně pod Pražským hradem je sám o sobě jedinečný. To by ale bylo málo. Skvělá chuť zdejších pokrmů, dokonalá obsluha a pohádkové prostředí dělají z návštěvy Zlaté studny životní zážitek," řekl Deníku Ondřej Vaněk, jeden 
z hostů a gastronomických hodnotitelů tohoto výjimečného podniku.

„Úchvatný je nejen pohled, ale také jídlo, servis a interiér. Podnik je nositelem mnoha ocenění," potvrzuje výjimečnost vítězné restaurace zakladatel ankety Pavel Maurer.

Stříbrný stupínek výběru Grand Restaurant, jehož devatenácté vydání právě vychází, obsadil Radisson Blu Alcron michelinského kuchaře Romana Pauluse. Ten se mezi desítkou nejlepších restaurací objevil v každém z posledních deseti ročníků.

Skokanem roku a držitelem bronzové gastronomické příčky je Farma Košík ze středočeské Tuchomi. Hosty tady vybranými krměmi uctívají šéfkuchaři Václav Košnář a Vladimír Plaček. Téměř všechny suroviny, ze kterých se zde vaří, pocházejí ze stejnojmenné biofarmy Dagmar Havlové.

Vítěz ankety ve čtvrtek převzal ocenění Badoit Grand Chef, které zajišťuje účast na mezinárodní odborné stáži The Art of Gastronomy ve Stockholmu.

Průvodce nejlepšími a nejzajímavějšími restauranty – Maurerův výběr Grand Restaurant 2015 – je vytvořen na základě nezávislých názorů dobrovolných hodnotitelů, kteří tajně a za svoje peníze letos navštívili a oznámkovali 762 gastronomických podniků v naší zemi. 

TOP 10 podniků

1. Terasa U Zlaté studně, Praha
2. Radisson Blu hotel, Alcron, Praha
3. Farma Košík, Tuchom
4. Koishi fish & sushi, Brno
5. Le Terroir, Praha
6. Bellevue, Praha
7. Mandarin Oriental hotel, Prague, Essensia, Praha
8. La Degustation Bohême Bourgeoise, Praha
9. Promenáda, Karlovy Vary
10. Chateau Mcely, Piano Nobile, Mcely