Většina zaměstnanců má chuť učit se a rozvíjet, někdy jen v jiném oddělení stejné společnosti. „Na to české firmy ještě neumí reagovat," říká Paulová. „Zaměstnavatele ani nenapadne, že má v týmu nespokojeného člověka, a ten zase nechce dělat problémy. Tak přejde ke konkurenci."

ODCHÁZEJÍ KVŮLI ŠÉFOVI

Podobné pozice jsou v různých firmách hodnoceny na stejné úrovni. O pět set korun vyšší plat není důvodem, proč by lidé měnili zaměstnání. S tím je spojeno příliš mnoho rizik.

Pokud někdo změní místo kvůli penězům, často odchází rovnou do zahraničí. Dávno ale nejde jen o „odliv mozků", odchází čím dál víc řemeslníků. „Hlavním lákadlem je vyšší finanční ohodnocení," vysvětluje majitelka společnosti AC JOBS Olga Hyklová.

Pro 18 procent respondentů je špatné vedení důvodem ke změně zaměstnání, 7,5 procenta odchází kvůli svému přímému nadřízenému. „Nespokojení zaměstnanci často mají pocit, že se o jejich práci nikdo nezajímá, že není přínosem," vysvětluje Paulová.

Zaměstnavatelé lákají nabídkou šesti týdnů dovolené, pět týdnů už je standard. Zaměstnanci navíc rádi využijí možnost vybrat si větší část volna naráz. „Setkala jsem se s firmou, která nabízela neomezenou dovolenou. Když experiment vyhodnotili, ukázalo se, že trvala čtyři až šest týdnů za rok," vysvětluje Paulová. Oblíbeným benefitem je i flexibilní pracovní doba. „Mnoho lidí si přeje vyřídit v průběhu dne i své osobní věci nebo odcházet domů dříve. Co nestihnou, dokončí, až jejich děti usnou." řekla Hyklová.