Nasazení jednoho z nejmodernějších letadel na světě přineslo větší komfort pro cestující a současně potěšilo letecké fanoušky, kteří mají možnost vidět na Ruzyni nový typ letadla.

Robot Master Pepper umístěný na Terminálu 2 na letišti v Praze.
Letiště Praha má svého prvního robota. Mluví česky, anglicky a tančí

Dreamliner Qatar Airways je v Praze každý den, přilétá ve 12:25 a odlétá zpět do Dauhá v 16:10. Katarský dopravce ho nasadil na linku, kde původně létal s Airbusem A320. Díky navýšené kapacitě Letiště Praha očekává, že obě stávající denní linky využije v obou směrech přibližně ročně o 75 tisíc cestujících více než doposud.

Cyprus Airways na pražském letišti.
Zimní letový řád Letiště Praha: spojení do 114 destinací, přibylo deset nových

Korean Air létá s dreamlinerem do Prahy v pondělí, středu a v sobotu. Z Prahy odlétá v 18:30, v Praze bude přistává ze Soulu v 16:40. Pro cestující je zajímavou změnou lepší kvalita vzduchu, optimální vlhkost a tlak ekvivalentní nižší nadmořské výšce. Budete dýchat více kyslíku než v jakémkoli jiném letadle. Více kyslíku znamená méně bolestí hlavy, méně závratí a méně únavy při cestování. Okna letounu Boeing 787 Dreamliner jsou mnohem větší než u kteréhokoli srovnatelného letadla.

Letiště Václava Havla.
Červenec byl nejvytíženější v historii letiště. Vzrostl zájem i o dálkové lety

Qatar Airways létá do Prahy s dreamlinerem pro 254 cestujících, z toho 22 z nich je v byznys třídě. Korean Air má dreamliner ve verzi pro 269 cestujících, z toho 18 v byznys třídě.

Korean Air na trasu mezi Prahou a Soulem nasadily dosud různé verze letadel, podle původních plánů měly létat linku v zimě s boeingem 777-200ER, stejně jako loni. Přes léto většinou Korean Air nasazuje Boeing 747-8i. Nasazením nového letadla dojde v zimě ke zvýšení sedačkové kapacity na lince přes zimu o 8,5 %.

Letecká společnost ČSA slaví 95. výročí vzniku a letušky oblékají historické uniformy.
ČSA k 95. výročí oblékly letušky do retro kostýmů. Jaká je uniforma století?