Zajímá nás!Kdybyste si mohli znovu vybrat, jaké povolání byste si zvolili a proč? Dejte nám, prosím, vědět v diskuzi pod článkem.

Před čtyřmi roky se Lucie Novotná dostala na vysněnou vysokou školu se zaměřením na ekonomii. Zvládala všechny zkoušky, měla čas i na brigády. Ale žádné v oboru. Po dvou letech studia proto zvažovala, co dál.

„Od starších spolužáků, kteří studovali i s lepším průměrem, jsem věděla, jak je těžké najít práci. Někteří ji hledali po škole i více než rok. A mnozí nakonec skončili i úplně mimo obor, který studovali," popisuje třiadvacetiletá studentka z Prahy 9.

To léto si Lucie našla přítele IT specialistu. A díky němu se naučila během prázdnin základy programování. „Začalo mě to tak bavit, že jsem v září ukončila studium ekonomie a ještě ten měsíc jsem začala studovat vyšší odbornou školu se zaměřením na počítače," řekla.

Její rozhodnutí zpočátku vyvolalo u rodičů i prarodičů zděšení. „Chtěli ze mě mít paní inženýrku a ne bláznivou ajťačku. Ale nyní, po dvou letech, už mi fandí. A nejen kvůli tomu, že mě tento obor baví," říká Lucie, která naráží na fakt, že už rok pracuje v IT firmě jako tester (kontroluje kvalitu programů) a vydělá si na půl úvazku třikrát více, než kolik měla na poslední brigádě za stejný počet hodin.

Krok správným směrem

A o tom, že Lucie Novotná udělala krok správným směrem, nepochybují ani personalisté. „Ze strany zaměstnavatelů je v Praze stále velká poptávka po java vývojářích. Poptávají je jak velké nadnárodní společnosti, tak menší lokální firmy. A vyšší zájem jsme zaznamenali i o odborníky právě z oblasti zajištění kvality testery," sdělil Petr Vidmar z personální agentury Hays.

Podle Petra Vidmara mají tyto IT obory před sebou nejen velkou budoucnost, ale oproti jiným zaměstnáním i slibný růst platů: „U vývojářů a technických specialistů se zvýšila horní hranice platů a technických specialistů zhruba o pět procent. Tito odborníci mají navíc mnohdy i další benefity, které by si přálo hodně zaměstnanců flexibilní pracovní dobu a možnost práce z domova."

Perfektní angličtina je základ

Zájem ze strany zaměstnavatelů je také o dobré obchodníky s kontakty, samostatné účetní se znalostí kompletního účetnictví, ale také mzdové účetní s velmi dobrou angličtinou. Naopak vzhledem k centralizaci některých funkcí napříč regiony naopak ubývá poptávka po interních auditorech.

Co se týče jazykové vybavenosti, zaměstnavatelé napříč obory vyžadují hlavně perfektní znalost angličtiny. Tu je dobré podle personalistů zkombinovat s němčinou nebo ruštinou, která je díky stavebnictví na vzestupu.

Efektivní spolupráce se studenty

Dobrou zprávou hlavně pro mladší uchazeče je, že v rámci úsporných opatření se zaměstnavatelé snaží více spolupracovat se studenty a absolventy. „Připravují pro ně speciální programy, které jim umožňují společnost lépe poznat a zároveň mají mladí lidé možnost ukázat svůj potenciál. Z těch nejlepších si pak manažeři vytipují své budoucí hvězdy," vysvětluje Petra Fojtíková z firmy Hays.

Tato personální agentura v lednu udělala průzkum, ve kterém oslovila 15 tisíc lidí, aby zjistila současná platová očekávání, ale i motivace pracovníků. Z odpovědí vyplynulo, že atraktivní platové ohodnocení je pro Pražany stále tím hlavním kritériem, kvůli kterému se přihlásí na danou pozici. Na druhém místě respondenti uvedli, že očekávají od firmy profesní vzdělávání, hned za ním je pak možnost pracovat v silné a stabilní společnosti.

Možnost osobního a profesního rozvoje

Co se týče benefitů, vede u 71 procent dotázaných možnost osobního a profesního rozvoje. Pokud ho lidé nemají, je to pro ně nejčastějším důvodem pro změnu zaměstnání.

Zaměstnanci si také přejí flexibilní pracovní dobu a možnost práce z domova (62 procent dotázaných), příspěvek na další vzdělávání (31 procent) či služební automobil (24 procent).

„O ty tradiční benefity stravenky, příspěvky na sport či kulturu nebo příspěvky na penzijní připojištění nebyl v průzkumu takový zájem. Důvod je zřejmý tyto benefity už jsou v dnešní době brány jako standard," vysvětlila Petra Fojtíková.

Neochota Pražanů se stěhovat

Z průzkumu také vyplynulo, že se Pražané kvůli pracovní příležitosti nejsou moc ochotní stěhovat. „Měli jsme mnoho odpovědí, že by lidé nedojížděli ani do Plzně, ale do Anglie by se klidně přestěhovali," řekl Pražskému deníku Petr Vidmar.

To potvrzuje i studentka Lucie Novotná: „Nikdy bych třeba kvůli pěti tisícům navíc nejela za hranice metropole. Kdyby ale přišla nabídka zvenčí, asi bych do toho šla. Protože platy v zahraničí jsou na úplně jiné úrovni."

Čtěte také: Řemeslníci, kteří najdou práci vždycky? Pokrývači i tesaři