Již před otevřením sálu stály před jeho dveřmi dlouhé fronty. V předsálí si lidé mohli koupit občerstvení. Uvnitř na ně čekal mezinárodní pěvecký sbor, který zpíval vánoční písně v řadě jazyků včetně češtiny. Zaznělo jak německé Oh Tannenbaum, tak anglické White Christmas.

Návštěvníkům se představily nejen evropské země, jako Francie, Řecko či Portugalsko, ale i z Asie, Afriky či Ameriky. Lidé si tak mohli zakoupit výrobky z Ázerbájdžánu, Malajsie, Mexika, Jihoafrické republiky nebo Kazachstánu. U stánků byli prodejci v tradičních oděvech té které země.

Rezidenční projekt Lipenecký park skupiny Natland Group.
Co dělali naši předkové v malé době ledové? Bruslili, zjistili archeologové

Vína a pochutiny nabízeli Argentinci, a to včetně hovězího masa. Pochutiny a víno prodávali i Francouzi a v Česku známé napoleonky a marlenky si lidé mohli koupit u arménského stánku. Tady byl ke koupi i arménský koňak. Čokolády a víno prodávali Švýcaři.

V nabídce nebyly jen potraviny a nápoje. Například Peru nabídlo oblečení, šperky a drobné hudební nástroje, mezi nimi tzv. panovy flétny. Ukulele bylo možné zakoupit u stánku Portugalska. Oblečení prodávali rovněž Indonésané a u stánku Kosova byly k dostání školní sešity.

Asociace DSA vybrala na akci od roku 2007 přes 66 milionů korun, a to převážně z prodeje vstupenek a prodaných předmětů. Asociace DSA podporuje mimo jiné nemocnice, hospice ale i dětské domovy a komunitní centra.

Linka metra C byla otevřena 9. 5. 1974 na počest osvobození Československa Rudou armádou. Slavnostního okamžiku se účastnil mimo jiné i generální tajemník ÚV KSČ Gustáv Husák (třetí zleva, světlý oblek).
Jak jsme žili v Československu. Karlín - předměstí mnoha tváří