V pondělí přivítala první zákaznice i nehtová designérka Lenka Klosová z Liberce, která se po dobu dvou měsíců nemohla věnovat manikúře ani školení. „Odpočítávala jsem dny, kdy budu moci zpět do práce. Těšila jsem se na své klientky, vždy si máme o čem povídat. I ony ten čas strávený u mě považují za relax,“ popsala své pocity.

Pokles zájmu o své služby nezaznamenala, spíše naopak. Volají ji ženy a ptají se, zda se k ní mohou objednat. „Bohužel musím tyto žádosti odmítat. Za prvé mám natřískaný diář, za druhé si udržuji stabilní počet klientek, který se aktuálně pohybuje kolem čtyřiceti. Zaměřuji se spíše na kvalitu než kvantitu,“ řekla nehtová designérka. „Vidím to tak na týden a půl, kdy se budu od rána do večera věnovat tomu, aby se ženy mohly opět chlubit krásnými nehty a cítily se dobře,“ dodala.

Ilustrační foto.
Záchranáři jsou na své operátory hrdí. Dnes je Den linky 155

Musela zavést zvýšená hygienická opatření, při práci má na sobě roušku i štít. „Je to nekomfortní, zamlžují se mi brýle a štít zkresluje pohled. Jelikož v manikúře jde o preciznost, těším se, až budu moci ochranné pomůcky odložit,“ podotkla Klosová.

Během karantény se věnovala dceři, úklidu a šila a rozvážela roušky. Vymýšlela nové vzorečky, návrhy, zdobení a barevné kombinace. „Také jsem si splnila svůj velký sen. Mám vlastní autorský tvar, který jsem si nechala patentovat. Jmenuje se Sharkia, jsem zatím první v České republice, kdo takový tvar má,“ pochlubila se nehtová designérka.

Měla zadní vrátka

Karanténa se jí dotkla i po finanční stránce, přišla o zdroj příjmů. „Do práce chodil jen přítel. Kdybychom nemysleli na zadní vrátka, museli bychom se potýkat s problémy. Sice jsem dostala kompenzační bonus od státu, ale ten padl na provozní poplatky,“ řekla Klosová.

Na zámku Sychrov – koňské divadlo Kentaur, 2010.
Z archivu Deníku: Jaké to bylo, když to na zámcích a hradech na Liberecku žilo

V blízké budoucnosti plánuje zprovoznění e-shopu, jehož přípravě se věnovala během uzavření salonu. „Chci se zúčastnit i blížící se nehtařské soutěže a dohnat školení. Snažím se neplánovat moc dopředu, žiji přítomností a dělám si krátkodobé cíle,“ uzavřela Lenka Klosová.