Restaurace, která je kulturní památkou, dlouho chátrá a opravy město v minulosti už několikrát odložilo. Opravy by podle odhadů města vyšly asi na 170 milionů korun, firma Pracom v soutěži nabídla nejnižší cenu 101 milionů bez DPH.

Čtěte také: Radní v úterý projednají tendr na opravu Šlechtovky

Jde prý o kampaň neúspěšného uchazeče

Podle Wolfa další uchazeč, společnost Hochtief, vítěze tendru zpochybnil a podal proti jeho výběru námitky. Pracom údajně nepředložil všechna potřebná živnostenská oprávnění. To Munzar odmítl. „Společnost doložila jako součást nabídky veškerá požadovaná živnostenská oprávnění. Nabídka naší společnosti je zcela kompletní, odpovídá požadavkům zadavatele, což sám zadavatel konstatoval a následně rozhodl a tak by tomu bylo i nadále, pokud bychom nebyli první, ale na druhém či dalším místě," uvedl. Jde podle něj o kampaň neúspěšného uchazeče.

Informace zveřejněné městem považuje Pracom za poškozování dobrého jména. „Jsme připraveni bránit se všemi dostupnými právními prostředky, v rovině správně-právní i trestní," dodal.  Šlechtova restaurace v někdejší Královské oboře v Bubenči nese jméno po posledním majiteli Václavu Šlechtovi. Její nejstarší část pochází z konce 17. století, dostavěna byla v polovině 19. století. Podle plánů bude při rekonstrukci kompletně předělána budova, uvnitř budou obnoveny historické prvky, včetně stropní fresky Apollóna s Venuší i umělá krápníková jeskyně, v níž bývala plastika Poseidona.