„V DPP bych rád zúročil své zkušenosti načerpané na pozicích ve společnostech, kde jsem působil dříve. Věřím, že se mi podaří nastavit systém efektivní kontroly nákladů tak, aby se optimalizovalo hospodaření ve prospěch hlavního města Prahy," uvedl Hlaváč.

Jeho dalším úkolem bude připravit finanční plán podniku pro rok 2017 a následně vytvořit strategický výhled hospodaření pro následující tři roky.

DPP vlastní hlavní město 

Hlaváč působil na vedoucích funkcích hlavně v papírenském průmyslu, ve společnostech Mondi SCP Ružomberok a.s. a SHP Harmanec a.s. a v oblasti energetiky ve společnosti SPP Distribúcia a.s. Absolvoval Slovenskou technickou univerzitu v Bratislavě a Institut Française du Petrol v Paříži.

Češková byla odvolána v červnu společně s do té doby generálním ředitelem Jaroslav Ďurišem. V minulosti krátce DPP vedla jako generální ředitelka. Po odvolání Češkové byl pověřen řízením ekonomiky podniku vedoucí odboru účetnictví Marek Polický. DPP je stoprocentně vlastněn Prahou a provozuje metro, tramvaje i autobusové spoje.

Čtěte také: Výtky řidičům MHD: Jezdí pozdě a stylem brzda plyn