Tématem konference je, jak digitální technologie mění každodenní podnikání. „Jednoduše vzato, podniky nebudou jen používat digitální technologie, ale stanou se digitálními společnostmi," uvedl Nadella. Na akci vystoupí také chirurg Jan Pirk nebo známý futurista Gerd Leonhard.

Podle serveru Lupa.cz, který na informaci upozornil, Nadella bude mít v Praze i další program. V současné době ale ještě není pevně daný a vše se ladí. Ideálně by se měl setkat se zástupci partnerů, byznysu či politiky, ale firma ještě nechce podrobnosti komentovat.

Před nástupem do Microsoftu pracoval pro konkureční firmu

Nadella se stal šéfem Microsoftu v roce 2014, když nahradil Steva Ballmera. Narodil se v Indii a v Microsoftu pracuje 22 let. Ve firmě působil v mnoha funkcích, zastával vysoké pozice v několika divizích, včetně divize Office a divize serverů.

Naposledy zastával vysokou funkci v divizi pro takzvané cloudové technologie. Před nástupem do Microsoftu pracoval pro konkurenční Sun Microsystems. Microsoft je dodavatelem nejrozšířenějšího operačního systému pro počítače Windows a kancelářského balíku Office.

Čtěte také: Praha chce zkušebně vybavit své budovy chytrými technologiemi, říká primátorka