Nejde ale jen o Ostravskou leteckou a bezpečnostní show, pro letošní rok bude generálním partnerem i Dnům Vzdušných sil Armády České republiky, které letos proběhnou v Čáslavi už po jedenadvacáté.

Zdroj: Zuzana Zelenková

Jagello 2000Česká neziskovka, která se zaměřuje na podporu a prezentaci NATO a bezpečnostní politiky. Jaké má hlavní projekty? Aliante, Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR, Informační centrum o NATO, národní konference: "Naše bezpečnost není samozřejmost", natoaktual.cz, konferenční činnost.

Smlouvu o partnerství podepsal ředitel společnosti Aero Vodochody Giuseppe Giordo a Zbyněk Pavlačík za Jagello 2000. „Nové partnerství vnímáme jako velmi významné pro Aero Vodochody v souvislosti s naším rostoucím důrazem na vojenský program a výrobu vlastních letounů. Jsem přesvědčen, že nejvýznamnější letecká akce v zemi a největší tuzemský letecký výrobce mohou těžit ze vzájemné spolupráce," řekl prezident Aera Vodochody Giuseppe Giordo.

Čtěte také: Bývalý šéf Aera Vodochody: Do dvou let vyrobíme čtyři letadla měsíčně

Na Dny NATO dorazilo v loňském roce 130 tisíc fanoušků vojenské techniky, den otevřených dveří v Čáslavi navštěvuje kolem 50 tisíc lidí. Na Dnech NATO v Ostravě se Aero podílelo i v minulých letech, jako hlavní partner, vystavovatel a aktivní účastník v rámci leteckého programu. „Jsme rádi, že můžeme navázat na dosavadní úspěšnou spolupráci a společně ji dál rozvíjet. Věříme, že naše nové partnerství povede k dalšímu rozvoji celé akce a posune dál jak nás, tak našeho nového generálního partnera," sdělil předseda společnosti Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík.

Aero Vodochody Aerospace Aero Vodochody vyrábí a vyvíjí jak vojenská, tak civilní letadla. Jde o největšího leteckého výrobce u nás. Je stálým partnerem řady armádních letectev. Nyní se zaměřuje vývoj a výrobu vlastních letounů.

Nepřehlédněte: Armáda uzavřela s Aerem Vodochody zakázky přes 2,5 miliardy