Dostih rozběhli ostře Ultimate Fight a Darien, kteří však svému tempu nakonec podlehli. Třetí cválal Noble Cliffs (ž. Mitchell). Po zatočení do cílové roviny převzal vedení a držel dlouho první pozici. V posledních desítkách metrů však neodolal náporu Sir Suna.

Chaloupka letos slavil první triumf 

Tento kůň nastoupil bez předchozí letošní rozcvičky, ale to mu nijak nevadilo. Zvítězil jistě o tři čtvrtiny délky v čase 1:40,57. „Sir Sun se pokaždé vydá ze všech sil, takže jsme nechtěli, aby se vysiloval v nějakém jiném dostihu," vysvětloval premiérový letošní start svého svěřence majitel stáje Lokotrans Karel Jalový

Sir Sun přinesl první klasické vítězství trenéru Luboši Urbánkovi a již osmé prvenství (mj. čtvrté ve Velké jarní ceně) na klasické scéně žokeji Jiřímu Chaloupkovi. Ten vyhrál letos poprvé, ale v kariéře mu chybějí jen dva triumfy k dosažení mety 400 vyhraných dostihů.

V Memoriálu profesora Michala finišovali bok po boku vítězný Mamadysh (číslo 7) se Zockem. Oba budou patřit k favoritům i Velké jarní ceny.
Chuchle zažije v neděli první vrchol sezony. Poběží se Velká jarní cena

„Věděli jsme, že je na tom Sir Sun dobře a Jiří Chaloupka ho odjezdil přesně tak, jak jsme si představovali. Jeho příštím startem by mělo být přímo České derby," prozradil Karel Jalový. Na favorizovaného Zocka (ž. Zatloukal) zbylo třetí místo. Na Noble Cliffse ztratil při osmém životním vystoupení jen krk. Čtvrtý skončil Gold Evasive (ž. Foret) a nejlepší pětici doplnil Orssio (ž. Verner).