Velký zájem o permanentní vstupenky na zápasy svého týmu v nadcházející sezoně I. fotbalové ligy očekává vedení Bohemians 1905. Předprodej na domácí zápasy nováčka nejvyšší soutěže začíná na vršovickém stadionu právě dnes v pravé poledne.

Očekává se velký zájem fanoušků

Stávající permanentkáři mají svá místa rezervována do 10. července. Pro věrné fanoušky, kteří měli permanentky v minulé sezoně, jsou připraveny znovu výrazné slevy.

„Kdo měl permanentku loni, bude mít znovu výhodnou cenu a na pět zápasů půjde zdarma. Jeden zápas na hlavní tribuně přijde na 133 korun, v kotli na 80 korun. Navýšili jsme ceny permanentek, ale zároveň se snažíme, abychom našli kompromis mezi únosnou cenou a pokrytím nákladů na stadion v ďolíčku. Příští týden představíme i výhody pro permanentkáře, kterých během sezony chystáme velké množství,“ uvedl ředitel klubu Lukáš Přibyl.

V minulém roce permanentky zlevnily, letos zdražují. „Postoupili jsme do první ligy, navíc chceme hrát v ďolíčku a musíme si uhájit zvýšené náklady. Každá zakoupená permanentka pomůže klubu i stadionu. Příjmy z nich jdou čistě do provozu stadionu a utkání,“ upřesnil Přibyl.

Novinkou je nekuřácká tribuna

Permanentky se budou prodávat znovu na tři tribuny. Tribuna D u Vršovické ulice zůstane vyčleněna pro jednotlivé zápasy a pro skupinové výpravy (např. školy). Bude zde i sektor pro hosty.

Na ostatní tribuny se zájemci vyplatí pořídit si permanentku, protože tím výrazně ušetří. Na hlavní tribuně jeden zápas přijde na 130 Kč, ale jednotlivé vstupné tam bude stát 200 Kč. V „kotli“ jedno utkání s permanentkou přijde na 80 Kč. Novinkou je nekuřácká tribuna, která bude v sektoru C2, což je tribuna u pošty dále od kotle.

Prodej permanentek bude probíhat v ďolíčku od pondělí do pátku 11:00 – 17:00 h, ale ve středu 12:00 – 19:00 h.

Naše lakrosistky musejí rychle překonat zklamání

Česká ženská lakrosová reprezentace zažila v úterý na mistrovství světa ve vršovickém Edenu černý den. V prolínacím utkání o postup do čtvrtfinále podlehla nejlepšímu z nováčků Irsku 10:21. Češky selhaly prakticky ve všem, a tak pořadatelský tým čekají jen boje o 9. až 16. místo.

„Je to pro nás samozřejmě velké zklamání, protože jsme pomýšleli na zcela jiné příčky,“ řekl trenér českého týmu Martin Mrlík.

Jak se s tím dokážou naše hráčky vyrovnat? Budou muset velmi rychle. Už dnes v půl čtvrté odpoledne je čeká zápas s Korejkami.

Už v devět hodin ráno však začíná program v areálu Slavie čtvrtfinálových střetnutí zajímavým soubojem Kanada – Wales.

Běh Olympijského dne je tu

Dnes se bude v České republice konat další ročník běhu Olympijského dne pořádaný Českým olympijským výborem. Vedle Prahy, Brna či Ostravy se uskuteční ještě v dalších dvanácti tuzemských městech.

Olympijský den má velkou tradici, slaví se od roku 1948. Připomíná založení Mezinárodního olympijského výboru v červnu 1894. Po celém světě se ho účastní tisíce běžců.

Běh jako součást Olympijského dne poprvé startoval v roce 1987. Zúčastnili se ho běžci ve 47 zemích, dnes se běhá ve 150 státech. V roce 2009 se MOV rozhodl pro návrat k tradici a Běh olympijského dne přejmenoval opět na Olympijský den.

V Praze se koná dopoledne pro školy s centrem na hřišti Sokola Troja, v šest hodin večer pak pro ostatní na Strahově. Poběží se tedy na asfaltové trati, a sice desetikilometro­vý úsek.

Kam za sportem v Praze?

STŘEDA 24. června

ATLETIKA Běh Olympijského dne: 10.00 pro školy (hřiště TJ Sokol Troja, Praha 7), 18.00 ženy, muži – asfaltová trať 10 km parkem Ladronka (Strahov, start mezi stadiony Rošického a tréninkovým).

BASEBALL Pražský baseballový týden (mezinárodní turnaj mužů): 15.30 Švédsko – Moskva a Junioři ČR – Chorvatsko, 19.00 ČR – Rakousko (areál v Krči, Pálkařská ulice, Praha 4).

BOWLING 18.00 Park Holiday play offs (Park Holiday, Květnového povstání 194, Praha 10, Benice).

FOTBAL 12.00 Zahájení prodeje permanentních vstupenek na domácí utkání Bohemians 1905 v I. lize (stadion v ďolíčku, Vršovice). Výstava: 9.00 až 19.00 Sto let vysočanského fotbalu (Vysočanská radnice, Sokolovská 324/14, Praha 9).

KANOISTIKA 16.45 MP Sport Cup mládeže (start v loděnici v Braníku, Praha 4).

LAKROS Mistrovství světa žen, čtvrtfinálová utkání: 9.00 Kanada – Wales, 11.45 Austrálie – Skotsko, 14.30 USA – Irsko, 17.15 Anglie – Japonsko. Utkání skupiny o 9. až 16. místo: 10.00 Nový Zéland – Rakousko, 12.45 Německo – Dánsko, 15.30 Česká republika – Jižní Korea, 18.15 Haudeno­saunee – Nizozemsko (vše areál v Edenu).

LUKOSTŘELBA 16.15 Dvoudenní závod FITA (střelnice SK Start na Strahově).

SPORT TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH 14.00 Prázdniny nanečisto alias Zahradní slavnost, pětiboj vozíčkářů (hřiště Jedličkova ústavu, Praha 4-Vyšehrad).

(klt, dp)