Dva medailové zápisy z úvodního biatlonového víkendu na olympijských hrách už nebyly v průběhu her rozšířeny. Každý cenný kov však má svou cenu, což potvrdila i slova Ondřeje Rybáře.

"Je to velký úspěch. Jsme spokojení, že se nám povedlo urvat medaile v mužské i ženské kategorii. Olympiáda byla letos nejdůležitější," řekl šéftrenér reprezentace. 

Ester Ledecká po vítězství v sobotním paralelním obřím slalomu.
Ledecká na zakončení ZOH ponese vlajku. Po příletu zamíří na "Staromák"

Michal Krčmář ani Veronika Vítková si úspěch v nabitém programu nestihli ani pořádně užít. "Začneme to vstřebávat až doma. V Koreji nebyl na nic čas, olympiádu jako takovou jsme si moc neužili. Když jeli kluci štafetu, tak jsem alespoň stihla návštěvu v Českém domě. Čekalo mě tam přivítání, z toho jsem byla dojatá," uvedla bronzová medailistka ze sprintu. 

Stejný typ závodu sednul také Krčmářovi, který si přivezl z Pchjongčchangu stříbro. "Snažil jsem se v sobě nadšení co nejvíce tlumit, abych byl připravený na další závody. Teď se těším hlavně domů na rodinu, pořádně si to spolu užijeme," prohlásil sedmadvacetiletý závodník. 

Hokejista Martin Erat.
Měli jsme na zlato, řekl kapitán Erat. A ukončil reprezentační kariéru

Olympijskými hrami však sezona biatlonistů nekončí. Rybářovi svěřence mají na programu závody Světového poháru v Kontiolahti a Oslu. "Medailisty teď čekají dva tři dny zpracovávání zážitků, pak bude následovat opět tvrdý trénink," podotkl kouč.

Rybář také potvrdil, že český výběr vynechá závěrečné dějství Světového poháru v Ťumeni jako protest proti ruskému dopingu. "V pořadí národů na tom nejsme nejlépe, hlavně v mužích můžeme ztratit kvótu pro pět závodníků do další sezony, ale rozhodli jsme se proti dopingu nějak bojovat, takže ustupovat nebudeme," dodal šéftrenér.

Dvojnásobná olympijská vítězka. Ester Ledecká a její dvě zlaté medaile z Pchjongčchangu.
Ledecká, zvaná zlatá. Na letní olympiádě pojedu windsurfing, smála se