„V prvním zápase byla naším největším problémem psychika,“ uznal kouč Future Jan Zahalka. „My měli dvě gólové tutovky, ale inkasovali jsme nešťastný první gól, pak rychle druhý, a bylo rozhodnuto.“

V letošní sezoně dopadly oba vzájemné duely Tatranu a Future v normální hrací době nerozhodně. A loňské semifinále? Z pěti utkání se prodlužovalo třikrát.

„To je teď jedno, ale z posledního zápasu jsem naštvaný a zklamaný zároveň,“ tvrdil Zahalka. „V utkáních jsme nepředvedli nic, ale vůbec nic, byla to ostuda.“ Tým Future jako největší městský rival svého soupeře téměř dokonale zná. Jenže to je oboustranné. „Tatran nás porazil, ale musí nás porazit ještě dvakrát. Sám jsem zvědav, co to s kluky udělá,“ zamyslel se kouč Zahalka před druhým zápasem semifinále.

Zatímco střešovický Tatran disponuje řadou reprezentantů – a zároveň účastníků posledního mistrovství světa – oporou Future je v tomto smyslu pouze gólman David Rytych. Ten pustil v úvodním duelu 5 branek. Nejúspěšnějším hráčem derby č. 1 se stal švédský forvard Von der Pahlen, který si připsal 4 body.