Kateřina Siniaková se po páteční prohře s Barborou Strýcovou postavila Zuzaně Zálabské. Sparťanská tenistka se už nenechala zaskočit soupeřkou a hned vyrukovala skvělou hrou a po setech 6:2 a 6:4 dostala pražský výběr do vedení.

Ještě lépe si vedla Kristýna Plíšková, ta totiž přímo smetla Barboru Krejčíkovou z kurtu. Plíšková vyhrála třiapadesát míčků, čímž si zajistila výhru v prvním setu 6:1 a v tom druhém nadělila Krejčíkové dokonce kanára.

Třetí výhru Spartě zařídil Michal Konečný, který však bojoval s Ricem celé tři sety. Konečný v tom úvodním padl až po tiebreaku 6:7. V následujících dvou sadách však už naprosto dominoval a ovládl je 6:4 a 6:1.

Výhra v deblu

Svému zápasu dominoval také přemožitel Jiřího Veselého Lukasz Kubot. Ten si v sobotu doslova pohrál s Davidem Novákem, kterého ve dvou setech zdolal 6:4 a 6:1. Čest pardubickému oddílu tak zachránil až Uladzimir Ignatik, který jako první zdolal soupeře ze Sparty Praha. Běloruský tenista vyprovodil Dušana Lojdu z kurtu poměrně rychle, a to 6:3 a 6:2. Zvrátit výhru Sparty se však nepodařilo ani Ignatikovi.

Pátý a vítězný bod přinesla Spartě dvojice Siniaková – Plíšková, která se postavila proti pardubickým tenistkám Zálabské a Novotné. Hráčky pražského celku však své sokyně naprosto přehrávaly a duel ovládly 6:1 a 6:3.

Posledním sobotním kláním pak bylo měření sil mezi pardubickým Mertensem a Sparťanem Michaličkou. Tento duel byl nakonec asi nejzajímavější podívanou sobotního programu. Mertens totiž hned v prvním setu porazil Michaličku potupným výsledkem 6:1. Pražský tenista však hned ve druhé sadě porážku svému soupeři vrátil, a to 6.2.

Třetí rozhodující set byl naprosto vyrovnaný a rozhodnout musela až zkrácená hra. V ní však triumfoval Mertens, když ji získal v poměru 7:5. To už však nic neměnilo na celkové výhře Sparty Praha 5:2 na zápasy.

V neděli čeká na pardubické tenisty ještě těžší soupeř, a to obhájce titulu z Prostějova.

TK Sparta Praha – LTC Pardubice 5:2

Dvouhra: Mertens (PCE) – Michalička (SPA) 6:1, 2:6, 7:6 (5), Ignatik (PCE) – Lojda (SPA) 6:3, 6:2, Kubot (SPA) – Novák (PCE) 6:4, 6:1, Plíšková (SPA) – Novotná (PCE) 6:1, 6:0, Konečný (SPA) – Rice (PCE) 6:7 (5), 6:4, 6:1, Siniaková (SPA) – Zálabská (PCE) 6:2, 6:4.

Čtyřhra: Siniaková/Plíšková Kr. (SPA) – Zálabská/Novotná (PCE) 6:1, 6:3.