První poločas byl ve znamení obou brankářů, kteří drželi své týmy. Více práce měl slávista Vahala, ale největší tutovku zazdil sešívaný Salák, protože Cristiano se skvěle přemístil a jeho střelu do prázdné brány vyrazil.

Na začátku druhé půle se s góly roztrhnul pytel. Nejprve po krásné přihrávce skóroval domácí Saul a krátce po první brance se trefil křížnou ranou na zadní tyč zručský Marcelo – 2:0. Slavia byla jako opařená. Ve 24. minutě dotlačil míč nadvakrát za Vahalu Pimpolho a rázem to bylo o tři góly.

Zdálo se být rozhodnuto, ale to, co se odehrálo mezi 35. a 37. minutou, nikdo nečekal. Slávisté se třikrát prosadili a vyrovnali na 3:3. Nejprve Záruba vybídl ke skórování Saláka. Minutu poté Slavia udeřila z power play, když Cristiana prostřelil Hrdina. Sešívaní pokračovali hrou bez brankáře a na 3:3 srovnal Oliva.

Fanoušci z Libice nad Cidlinou na utkání ČR:Bělorusko (Paříž, AccorHotels Arena).
Fandíte českým hokejistům? Pošlete nám fotku!

Zápas dospěl do prodloužení a hned na jeho začátku neproměnil domácí Rodek desítku za šestý faul Slavie. Podobně si vedl dvě minuty před koncem prodloužení i hostující Záruba, ten nastřelil z desítky tyč. Hrál se strhující zápas. Po dalším faulu Benaga dostal Saul červenou kartu, ale Oliva další nabídnutou desítku překopl. Jenže Pražané nakonec udeřili sedm vteřin před koncem. Záruba doslova paralyzoval Benago a přisoudil svému týmu první bod v sérii parádní ranou pod břevno během přesilové hry.

Beni Simitči (trenér Benaga Zruč n. S.): „Třicet pět minut jsme byli jasně lepší. Měli jsme spousty šancí, které jsme nevyužili, a pak jsme během pěti minut dostali tři góly. Dva z power play Slavie. To se týmu, který hraje o titul, nemůže stát. Není co řešit. Prohráli jsme zápas, který se nedal prohrát. Možná si osud s námi takto hraje, abychom si sáhli na dno a ukázali, co v nás je. V prodloužení jsme měli šance a nevyužili jsme desítku. Klíčový moment byl, že Saul dostal červenou kartu.“

Martin Brychta (trenér SK Slavia Praha): „Naše power play se povedla. Důležité bylo, že kluci chtěli dát gól. Nebylo to o tom, že bychom pouze drželi balon. Hráči to vzali na sebe, šli do rizika a podařilo se. Power play trénujeme ve čtyřkách proti sobě, takže se tam nebojím dát kohokoliv. Nemám jednu vyhraněnou pětku. Hrál se jinak výborný zápas. Prodloužení se hrálo nahoru dolů. Pro trenéra to není dobré, ale pro diváka to bylo něco úžasného. Vyznamenali se i oba gólmani. Na obě strany se hrál fantastický duel. Pokud to bude takto pokračovat, je to jenom dobře.“

Ilustrační foto.
Malešovské hřiště opět ožije Memoriálem Františka Lhotáka

FC Benago Zruč n. S. – SK Slavia Praha 3:4p (0:0-0:0,0:1)

Branky: 21. Saul (Vnuk), 22. Marcelo (Pimpolho), 24. Pimpolho (Saul) – 35. Salák (Záruba), 36. Hrdina (Oliva), 37. Oliva (Lištván), 50. Záruba (Hrdina).
Benago Zruč: Cristiano (Pytloun, Bezstarosti) – Marcelo, Saul, Pimpolho, Brahimi, Belej, Rodek, Vnuk, Gabčo, Hloušek, Victor, A. Simitči. Trenér Beni Simitči.
Slavia Praha: Vahala (Garčár, Roshan) – Brychta, Záruba, Novotný, Salák, Lištván, Oliva, Směřička, Homola, Hrdina, Matějka, Wojnar. Trenér Martin Brychta.