Český lev se loučí. Tak zní název akce, při které se Štěpánek naposledy představí na tenisovém dvorci. Po boku Leandera Paese se postaví Djokovičovi s Tommym Haasem. Hlavní hvězdou exhibice bude srbský velikán.

Petra Kvitová.
Kvitová už vyhlíží Turnaj mistryň: Sedm Češek? To je vážně mazec

Po rozpačitém období se v červenci odrazil vítězstvím ve Wimbledonu a během dalších měsíců ovládl ještě velký turnaj v Cincinnati, poté grandslamové US Open a naposledy turnaj v Šang- haji. Díky parádním výsledkům se Djokovič vyšplhal už na druhé místo žebříčku ATP. „Poslední měsíce byly úžasné,“ rozplýval se po triumfu v Číně.

Kamarádi i soupeři

Vítěz čtrnácti grandslamů s příletem na rozlučku svého velkého kamaráda neváhal. „Když jsem přišel jako mladý na okruh, Radek byl jedním z těch, kteří se ke mně chovali opravdu hezky. Navíc mi dával spoustu užitečných rad,“ vyprávěl o Štěpánkovi, který se na začátku letošního roku na pár týdnů objevil v Srbově trenérském týmu.

Radek Štěpánek.
Štěpánkova tenisová rozlučka ve velkém stylu. Přijede Djokovič

Ve čtrnácti vzájemných zápasech uspěl český tenista pouze jednou, pro Djokoviče byl však i tak nepříjemným soupeřem. „Radek mě vždy zásoboval kraťasy, loby a čopy, byl specialista na různé fígle. Zápasy s ním jsem si užíval, na druhou stranu jsem pak musel vždy strávit spoustu hodin u fyzioterapeuta,“ smála se bývalá světová jednička.

Nindža na kurtu

Jeho velký kamarád mu určitě při závěrečném duelu své kariéry nic nedaruje. „Říkal, že začal zase hrát, navíc dělat kickbox a bojová umění. V Praze vyběhne na kurt jako bojovník nindža,“ uvedl Djokovič.

Štěpánek si na svou stranu vybral indickou legendu Leandera Paese, který v pětačtyřiceti letech stále objíždí turnaje a válčí ve čtyřhře.

S českým parťákem slavil dva grandslamové úspěchy. „Myslím, že my dva jsme spolu lidem předváděli kouzla. Rád se s ním znovu postavím na stejnou stranu sítě,“ prohlásil veterán.

Tenisová lahůdka startuje v 18.30 v O2 areně.

Ukrajina - Česko: Ruslan Malinovskij a Theo Gebre Selassie
Zlepšený výkon na body nestačil. Češi prohráli na Ukrajině 0:1