Fotbalisté obou pražských „S“ budou v dnešních dohrávkách 14. kola I. ligy usilovat o snížení bodového náskoku vedoucích Teplic.

Slávisté, kteří ztrácejí na první místo už 13 bodů, se představí v domácím duelu s Plzní. Sparťany čeká zápas na půdě ambiciózního Slovácka a pokusí se zmírnit devítibodový odstup na Teplice.

Nic než tři body – pomůže k tomu i Skácel

Slavia bude hrát podruhé v rozmezí pěti dnů v Edenu a zatímco proti Valencii byla ráda za vydřenou remízu, v duelu s Plzní ji uspokojí pouze výhra. Další ztráty si už obhájce titulu nemůže dovolit.

„Hrajeme sice proti soupeři, který je v tabulce před námi, ale bodů jsme už poztráceli dost. Navíc jsme dvakrát za sebou prohráli v Edenu, a to se již nesmí opakovat,“ připomněl trenér Karel Jarolím prohry se Spartou i s Olomoucí.

Kouč je přesvědčen, že tým půjde nahoru. „Věřím, že nám pomohl obrat s Valencií a že hráči předvedou podobný výkon,“ uvedl Jarolím. Do sestavy se vrací Skácel, jenž do evropských pohárů zasáhnout nemůže.

Slavii naopak chybějí Kaufman, Pekhart, Jaroslav Černý, Milan Černý, Volešák, Romanovs, všichni vinou zranění.

Západočeši už šestkrát neprohráli

Plzeň přišla před týdnem s Brnem o 491 minut trvající neprůstřelnost, i tak ale natáhla sérii bez porážky na šest zápasů. Na Slavii se chtějí Západočeši poučit z jarního duelu, v němž během 19 minut dvakrát inkasovali.

„Budeme chtít hrát disciplinovaněji vzadu. Ve Slavii momentálně není nebo nebyla pohoda a já bych byl rád, kdyby to ještě vydrželo do pondělního zápasu,“ podotkl plzeňský kouč Pavel Vrba, jenž má k dispozici kompletní kádr.

Sparta se snažila především setřást únavu z úspěšného pohárového vystoupení v Kluži. „Máme v kádru hráče, kteří absolvují velkou zátěž. Absolvovali jsme speciální regenerační program a jsem přesvědčen, že to všichni zvládnou,“ uvedl trenér Jozef Chovanec.

Oba zápasy začnou v 17:30, pražský duel bude přenášet ČT2.

Kam za sportem v Praze?

PONDĚLÍ 9. listopadu

BOWLING 17:30 K.O. nebo O.K. (Bowling Zlatá Kovadlina, Komunardů 1091/36, Praha 7-Holešovice).

BRUSLENÍ Na Štvanici: 10.00 až 12.00, 15.00 až 17.30.

FOTBAL I. liga: 17.30 Slavia – Viktoria Plzeň (Synot tip Arena v Edenu).

(dp)