To se v jeho disciplíně dosud podařilo jen slavnému Novozélanďanovi Mahé Drysdaleovi a Němci Thomasu Langemu.

Přemýšlíte o možnosti, že byste se zařadil do elitní společnosti nejlepších skifařů historie?

Je to pro mě pochopitelně výzva. Mohl bych se na ně dotáhnout, zvláště když Mahé vynechal poolympijskou sezonu.

Zápas 7. kola Het ligy mezi Sparta Praha a Slavia Praha, hraný 17. září v Praze. Milan Škoda dává první gól Slavie.
Slavia vyzrála na Spartu

Bude pro vás jeho absence výhoda?

Ani ne. Letos totiž skvěle závodí jeho krajan Robert Manson a je možná ještě lepší. Na regatě v Luzernu mě porazil a zajel světový rekord. Je hodně rychlý. Uvidíme, nikdo nedá nikomu nic zadarmo. Každý bude chtít vyhrát. Čeká nás těžká šichta.

Závodit budete na nedávno postavené dráze Nathan Benderson Park. Máte o ní nějaké informace?

Nikdo tam, myslím, ještě nezávodil, je to nový areál. Viděl jsem jen pár fotek, a je trochu zvláštní, že na jedné fotce bylo vidět, jak v jezeře plave aligátor. Tak nás snad nezakousne. (směje se)

Hráči FK Dukla Praha. Ilustrační foto.
Dukle se daří. Holenda sestřelil Baník

Organizátoři se údajně k této situaci vyjádřili v tom smyslu, že tamní aligátoři jsou plachá zvířata a na veslaře neútočí…

Hm. Jen doufám, že budou dost nažraní.

Letos je sezona hodně roztažená. Po květnových Račicích máte druhý vrchol až nyní, na konci září. Musel jste kvůli tomu něco měnit v přípravě?

Je to trochu nezvyklé. Obvykle bývá šampionát na konci srpna, touhle dobou už mívám po dovolené a pomalu začínám přípravu na další sezonu. Ale nedá se nic dělat, je to pro všechny stejné.

Hráči Sparty.
Derby jinak: Na sociálních sítích vede Sparta

Dějiště šampionátu leží v oblasti, kde minulý týden řádil hurikán Irma. S jakými obavami jste sledoval zprávy z Floridy?

Pár dní jsem byl v nejistotě, protože nebyly k dispozici detailní zprávy. Jen jsem doufal, aby to tam vichr moc neponičil. Pak se naštěstí ukázalo, že živly areál na jezeře v Bradentonu moc nezasáhly. Takže jdeme do boje. (směje se)