Opět to byl koncert jednoho týmu. Zavedené pořádky se nezměnily. Třetí finále ženské basketbalové ligy patřilo suverénkám posledních let v poměru 88:42.Na konci zápasu svítilo na tabuli skóre 88:42. USK Praha již posedmé v řadě usedlo na mistrovský trůn.

Hráčky USK Praha. Ilustrační foto.
Hledání motivace. USK míří za sedmým titulem v řadě

S týmem se rozloučily hned tři hráčky 

Hradecký tým se v celé sérii snažil, ale proti rozjetému soupeři neměl šanci. Svůj pátý titul u kormidla USK tak mohla oslavit Natália Hejková. „Po slabším druhém zápase to opět byla oslava basketbalu, diváci si jistě přišli na své. Utkání bylo tečkou za úspěšnou sezonou, potvrzenou 4. místem v Evropě," řekla trenérka vítězek.

Po předání zlatých medailí a poháru se s týmem slavnostně rozloučily rovnou tři hráčky Sonja Petrovičová, Anete Steinbergaová a především Laia Palauová. „Laiu nenahradí nikdo v Evropě, taková hráčka tu prostě není, což platí i pro Petrovičovou. V našem týmu se dostaly na vrchol, určitě nám budou chybět," posteskla si Hejková.

Laia Palauová.
Palauová se chce loučit s Euroligou úspěchem s USK

Elhotová se vrátila zpět do týmu

Skvělý návrat po narození miminka předvedla Kateřina Elhotová. V závěru sezony naskočila zpět do týmu a nakonec si odnesla i trofej pro nejužitěčnější hráčku finálové série. „Jsem ráda, že jsme to zmákly. Nechtěly jsme nic podcenit. Jsem samozřejmě ráda za ocenění, je to třešnička na dortu. Můj návrat se podařil nad očekávání," prohlásila Elhotová.

USK se včerejším finálovým vítězstvím dostalo na metu 113 zápasů bez porážky v české soutěži. „Bylo by fajn mít v lize čtyři vyrovnané týmy. I tak je co slavit, já tedy bez alkoholu. Stále kojím, tak nechci malému nadělat paseku. Těším se hlavně, jak se ještě uvidím s holkama a pokecám s nima," uvedla na závěr Elhotová.

/ MICHAL SEDLÁK/ 

Kateřina Elhotová.
Basketbalistky USK jasně přehrály Nymburk, Elhotová dala 15 bodů